Şanlıurfa'da Kaçaklar, Bozuk Etleri Çamaşır Suyunda Bekletip Satarak Zehir Saçtı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kaçakların işlettiği bir lokantada denetim yapan ekipler, tonlarca bozulmuş ve kokmuş etin çamaşır suyuyla yıkandıktan sonra müşterilere servis edildiği skandalı ile karşılaştı

Şanlıurfa'da denetim yapan Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçakların işlettiği lokantayı denetlerken 'bozuk et' skandalı ile karşılaştı.

Zabıta ekipleri, Gıda, Tarım İlçe Müdürlüğü veterinerleriyle beraber Bahçelievler Mahallesi'ndeki kaçakların işlettiği lokantayı denetlemek üzere harekete geçti. Denetim esnasında mutfağın bir bölümünde bekletilen tavuk etlerini inceleyen ekipler, tavuk etlerinin bozuk olduğunu ve içerisinde bekletilen sıvının çamaşır suyu olduğunu tespit etti.

Edinilen bilgilere göre, kaçakların işlettiği lokantanın çalışanlarının tavukları bir süre çamaşır suyunda beklettikten sonra suyla durulayıp müşterilere yemek olarak servis ettikleri öğrenildi.

Yarım Ton Bozuk Et Ele Geçirildi

Lokantada yapılan genel aramada, yaklaşık yarım ton bozuk et ele geçirildi. El konulan etler, sağlık açısından tehlike oluşturduğu için şehir çöplüğüne götürülerek imha edildi. Ayrıca işletme sahibine de cezai işlem uygulandı.

KAÇAK kaçak sorunu mülteci Sığınmacı suriyeli Afgan yabancı uyruklu şanlıurfa haliliye belediyesi haliliye zabıta zabıta ekipleri bozuk et bozuk tavuk çamaşır suyu zehir