Şanlıurfa'da Saldırıya Uğrayan ve Diplomasını Yırtan Dr. Şeyhmus Baraj'dan Açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa'da saldırıya uğrayan Dr. Şeyhmus Baraj açıklama yaptı.

YouTube canlı yayınında gazeteci Cüneyt Özdemir'e açıklamalarda bulunan Dr. Şeyhmus Baraj, saldırganların olayın yaşandığı tıp merkezinin SGK sözleşmesinin pasif olmasına sinirlenerek Bilgi İşlem Merkezi'ndeki kayıt personeliyle tartıştıklarını belirterek olayı şöyle anlattı:

"Ücret ödeme tartışmasını kayıt personeliyle yapıyorlar. Tartışma bittikten sonra dışarı çıkıyorlar ve beni görüyorlar. Aramızda hiçbir iletişim yok. Hastayı görmemişim, muayene etmemişim, tedavisi yapılmamış. Durum hiç benimle ilgili değilken muhtemelen üzerimdeki formadan, steteskoptan doktor olduğumu fark ediyorlar. Zaten biliyorsunuz doktora şiddet ne kadar basitleştirildi. Ülkede şu anda zenginlik doktor dövebilmek olarak görülüyor.

Sıra Beklemek İstemeyen 'Hasta Yakını' Adlı Eşkıyalar Acil Doktorunu Öldüresiye Dövdü: Doktor Meslekten İstifa Etti


Beni hedef olarak seçiyorlar, gözlerine kestiriyorlar. Önce bir hakaret ve devamında fiziksel saldırıyla başlıyor. Bu sırada tıp merkezine yakın bir kıraathaneden kardeşleri, arkadaşları çıkıyor. 7-8 kişi oluyorlar ve 3-4 dakikalık bir linç eylemi başlıyor. Ben bilincimi kaybettim. Nasıl ayırdılar bilmiyorum.

"Akşam Haber Kaldılar 'Serbest Bırakıldılar' Diye"

Sonrasında polis ekipleri geldi. Ben oradan hızlıca çıktım. Emniyete gittik, şikayetçi oldum. Kamera görüntülerinden 3 şahıs tespit edildi. Gözaltına alındılar. İfadeler alındı. Sabah 9 gibi adliyeye tutuklama talebiyle sevk edildiler. Akşam 5'e kadar bekledim çıkacak kararı. Akşama 16.55'te haber geldi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Sağlık Bakanı televizyonlara çıkıp defalarca bağırdı 'Katalog suçlar kapsamına aldık, sağlıkta şiddete son vereceğiz' dediler.

"Artık Salıverilmeleri Mümkün Değil Diyordum"

Ben de buna güveniyordum yani çevremde soranlara da söylüyordum. Artık salıverilmeleri mümkün değil. Kamera görüntüleri var, darp raporu var. Elimde de güçlü deliller var, bunlar hakimliğe de iletiliyor. Gelen haber, yaşadığım linç girişiminden daha büyük bir travma oldu benim için.

"Diplomamı Yırttım"

Adliyenin önüne gittim, neden serbest kaldıklarını sorabilmek için. Herkes çıktı, kimse yok, sabah gelin' diye cevap aldım. Polis arkadaş da beni tersledi. Tersledikten sonra da yanımda diplomam vardı. İstifa ettiğim kurumdan diplomamı almıştım, yanımdaydı. Onu çıkarıp 'Artık bu ülkede doktorluk yapılmaz' diyerek yırttım."

Yırtılan Bir Tıp Diploması ve Bir Anı: Bir Doktor İçin Diplomasını Yırtmak Ne Demek?

şanlıurfa saldırıya uğrayan ve diplomasını yırtan dr. şeyhmus baraj açıklama