Şanlıurfa'da Bebeklerin Sıra Beklerken Öldükleri İddia Edildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kalp ve damar hastası bebeklerin yoğun bakım ünitesinde sıra beklerken öldükleri iddia edildi.

Şanlıurfa'da bir acil servis çalışanı, hastanelerde doktor olmaması sebebiyle yoğun bakım ünitelerinde sıra bekleyen kalp ve damar hastası bebeklerin öldüğünü iddia etti. Yoğun bakım ünitelerinde 12 kronik vaka, 4 kalp - damar cerrahi vakası olduğunu belirten sağlık çalışanı, “Bebek Zehra taplamacı aort anomalisi 33 gündür bekliyor, bebek Zeynep polar hipoplastik sol kalp artık vakti geçti bu hastanın, bebek Kaya kalp yetmezliği 25 gündür bekliyor, bebek Fatn el Halil kalp odacıklardan defekt 25 gündür bekliyor, bebek Aksu 29 gündür bekliyor” dedi.

Konuya ilişkin bilgi vermesi için aranan bir başka acil servis çalışanı ise, “Şanlıurfa’da kardiyoloğumuz var ama cerrahi işlem yapan doktorumuz olmadığı için il dışına bakılıyor. En yakın ilden başlanarak İstanbul, Ankara gibi yerler bakılıyor. Günlük olarak doktorlar aranıyor, bilgileri güncelleniyor, hastaların durumu ile ilgili bilgiler alınıyor. Biz yer sorguluyoruz. Yer var dedikleri zaman direkt doktorlar görüşüyor. Müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın bu konuda bilgisi var” şeklinde konuştu.

''Torpil Yapılıyor''

Olayı ortaya çıkaran sağlık çalışanı, 25 Eylül Cumartesi saat 11.00 sıralarında meydana gelen torpil olayını, “Torpilli hasta için bir saatte helikopter ayarlandı. Antalya Akdeniz Üniversite Hastanesi’ne götürülecekti, maske ile tedavi oluyor bu hasta. Referansı olduğu için bugün (25 Eylül 2021) saat 11.35’te helikopter ambulans geldi. Helikopterdeki doktor ‘entube götürülecek’ dedi. Aile istemeyince gelen ambulans geri gitti. Ölmek üzere olan hasta için gelmeyen ambulans maskeyle tedavi alana bir telefonla geldi” sözleriyle anlattı.

 

şanlıurfa bebekler sıra beklerken ölüyor hastane doktor kalp damar