Şanlıurfa'da Devlet Kurumu Aşiretlerle Protokol İmzaladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 4 aşiret lideriyle protokol imzaladı.

Şanlıurfa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, çocuk yaştaki evliliklerinin önlenmesi için kentin 4 büyük aşiret lideriyle protokol imzalandı.

İl Müdürlüğü, çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için Akçakale'de Bin Muhammed Aşireti lideri İsmail Büyükaslan, Harran'da Fitit Aşireti lideri Mehmet Aygün, Siverek'te Kırvar Aşireti reisi Ahmet Kırvar ve İzol Aşireti lideri Mehmet İzol ile prookol imzaladı.

Aşiret liderleri, “Erken yaşta ve zorla evlilik ile mücadelede; Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iş birliği yapmayı, gönüllü olarak destek vermeyi kabul ediyorum” ifadelerinin yer aldığı metne imza atarak, çocuk yaşta evliliğin önüne geçmek için ‘gönül elçisi’ oldu.

Şanlıurfa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aşiretlerle işbirliği protokolü şanlıurfa gönül elçisi oldular çocuk yaştaki evliliklerinin önlenmesi Akçakale'de Bin Muhammed Aşireti lideri İsmail Büyükaslan Harra