Sansür Yasası: CHP'li Burak Erbay Meclis Kürsüsünde Telefonunu Parçaladı

TAKİP ET

"Sansür Yasası" olarak bilinen "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşüldüğü sırada CHP Milletvekili Burak Erbay, gençlere seslenerek cep telefonunu parçaladı.

Dün "Sansür Yasası" Meclis'te görüşüldü. Tartışmalı 29. maddeye kadar tüm maddeler oylandı ve AKP ile MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

Teklifin 29 maddesi, gazetecilere ve sosyal medya kullanıcılarına 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önünü açıyor.

29. maddeye ilişkin görüşmenin başlamasından önce Genel Kurul, muhalif milletvekillerinin protestolarına sahne oldu.

AKP-MHP İstibdadının Sansür Yasasının Sonuçları Neler Olacak?

CHP'li Erbay Kürsüde Telefonunu Parçaladı

Kürsüye çıkan CHP Milletvekili Burak Erbay, "Bu yasa gençleri çok ilgilendiriyor. Ben burada 15 yaşında, 16 yaşında ve özellikle 2023'te ilk defa oy kullanarak Türkiye'nin kaderini belirleyecek genç kardeşlerime sesleniyorum. İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğiniz kıyafeti, tableti alamıyorsunuz ve mutsuzsunuz. Bunun sebebi de bu AKP iktidarı ve maalesef peşine takılan MHP. Tek bir özgürlüğünüz var, o da cebinizdeki bu telefonlar. Bugün 12 Ekim. Eğer bu yasa Meclis'ten geçerse bu telefonlarınızı bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacak. Ama 2023 Haziran'da o genç kardeşlerim size gereken dersi verecektir" diyerek elindeki çekiçle akıllı telefonunu parçaladı.

sansür yasası chp burak erbay meclis kürsüsünde telefonunu parçaladı