Santa Maria Kilisesi Avukatı Açıklama Yaptı: Bilgiler Henüz Teyit Edilmedi

TAKİP ET

Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili konuşan avukat, görüntüler, görgü tanıkları, ifadeler olduğunu ancak bilgilerin teyit edilmediğini dile getirdi.

Pazar ayini sırasında, Santa Maria Kilisesi'ne yönelik yapılan saldırıya ilişkin müvekkil avukatı Afşin Hatipoğlu açıklama yaptı. 

Basın açıklaması yapan Hatipoğlu, soruşturmanın devam ettiğini ve sürecin çok hassas olduğunu aktarırken; yapılan saldırının kasten ve bilerek gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Saldırıyı barbar ve vahşi olarak nitelendiren avukat Hatipoğlu, devletin verdiği desteğe teşekkür ederek başta Katolik cemaati olmak üzere tüm millete baş sağlığı diledi. 

Hayatını kaybeden kişinin dininin bilinmediğini aktaran avukat Hatipoğlu, saldırıyı gerçekleştiren kişilerle ilgili de bilgi sahibi olunmadığını aktardı. 

Görgü tanıkları, ifadeler, kamera kayıtları olduğunu söyleyen Afşin Hatipoğlu bigilerin henüz teyit edilmediğini de dile getirdi. 

Saldırıda ölen kişi hakkındaki soruya cevap veren Hatipoğlu, "Bu aşamada verilen bilgilerin ne derece teyit edilip edilmediğiyle ilgili bizde kesin bir kanaat yok. O nedenle merhumun hangi dine mensup olup olmadığı, gelen kişilerin kimliği kimlikleri, gelen kişilerin kastı, gelen kişilerin amacı ve icbar ettikleri hedef bizim açımızdan inanın bilinmiyor" diye yanıt verdi.

Hatipoğlu, ellerinde görgü tanığı ifadeleri ve görüntüler olduğunu ancak teyit edilmemiş olduğunu da vurgulayarak soruşturmayı etkileme olasılığı olduğundan paylaşmasının hukuken doğru olmadığını belirtti. (DHA)

 

İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar Ayini Sırasında Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı

Santa Maria Kilisesi'nde Meydana Gelen Olayla İlgili Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan İlk Açıklama

Santa Maria Kilisesi'ne Yapılan Saldırıya İlişkin Yürütülen Soruşturmada Bir Kişi Gözaltına Alındı

santa maria kilisesi istanbul kiliseye silahlı saldırı avukat