Sapanca Gölü'nü Kepçe ile Talan Ettiler

TAKİP ET

Bir işletme tarafından 1 milyondan fazla kişinin içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'ne kepçe sokulması tepkiye yol açtı.

Doğa harikası Sapanca Gölü'nün Serdivan ilçesi Esentepe mevkiinde gerçekleşen olayda edinilen bilgiye göre, göl kenarına yaklaşık 50 metre mesafede bulunan bir işletmenin önüne iş makineleriyle bir havuz alanı oluşturuldu.

İş makineleri, havuz alanının göl tarafına indirilerek suyun içinde çamur ve balçığın kaldırılması için çalışma yaptı. Yaklaşık 1 milyondan fazla insanın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Sapanca Gölü'nde yapılan bu çalışmayı fark eden vatandaşlar, duruma tepki göstererek CİMER'e şikayette bulundu.

Göl havzasının korunması ve yapılan çalışmaların denetlenmesinden sorumlu olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerine de birçok kez ihbar yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, gerekli mercilere yazı yazarak çalışmanın durdurulmasını istedi.

Tüm çabalara rağmen tepki çeken çalışma aralıksız devam etti. İşletmenin 2 ay önce SASKİ ve Sakarya Çevre İl Müdürlüğü'nden alınan yazıyla gölün önündeki sazlıkların temizlenmesi için izin aldığı ve belirtilen çalışmanın dışında faaliyet yürüttüğü için yüklü miktarda ceza kesildiği öğrenildi.

Öte yandan gölde sazlıkların kesilmesinin bile yasak olduğu öğrenildi. Yetkililer, dokunulmazlığı olan gölde yapılan çalışmanın doğaya büyük zarar verdiğini belirtti.

sapanca gölü sakarya kepçe soktular sapanca gölüne kepçe girmesi tepkilere yol açtı iş makineleri girdi sazlıkların dahi kesilmesi yasak olan göle kepçe girdi cimer saski sakarya çevre il müdürlüğü iş makinesi girdi