Sarallar İddianamesi: Organize'den Anında Haber Geliyor

TAKİP ET

'Sarallar' grubuna yönelik iddianameye göre çete yöneticileri kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmasında, operasyonlar öncesinde Emniyet'ten anında haber geldiğini açıkça dile getiriyor.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş arasında, "Sarallar" olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonla ilgili olarak gerginlik yaşandığı iddia edilmişti.

İddiaya göre gerginliğin sebebi, AKP'li Soylu'nun Aktaş'a operasyonla ilgili neden kendisine bilgi verilmediğini sorması ve buna karşılık ise "Size her söylediğimizde sızıntı oluyor" yanıtını almasıydı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iddiayı sert bir dille yalanladı. 

Soylu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Arasında Kriz: Size Söyleyince Sızıntı Oluyor

İstanbul Emniyeti'nden Soylu ve Aktaş Arasında Yaşanan Gerginliğe İlişkin Açıklama

Ancak soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, çetenin birçok eyleminden sorumlu tutulan zanlıların kendilerine yönelik operasyonlara dair önceden haberdar olabildikleri belirtildi. 

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre örgüt yöneticilerinin bazı telefon konuşmaları, kamu kurumlarından kendilerine bilgi akışı olduğunun delili olarak iddianamede yer aldı.

Ahmet Fazlıoğlu ile Eşref Kemal Saral arasında geçen konuşmada Fazlıoğlu, Saral’ı operasyon yapılacağı konusunda "Bizden 160 kişi alacaklarmış, böyle gelmiş" diye uyarıyor. B.Ç. isimli bir çete mensubunun ise "Organize’den olsa haber geliyor anında ya...” dediği belirtildi. 

sarallar sarallar grubu operasyonu süleyman soylu zafer aktaş