'Sarallar' Operasyonu: Erdal Acar ve MHP MYK Üyesi Şahin Gürz Tutuklandı

TAKİP ET

"Sarallar" suç örgütüne yapılan operasyonda 78 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "Sarallar" diye bilinen suç örgütüne yönelik olarak 13 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 122 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 122 şüphelinin 91'i adliyeye sevk edilirken bu şüphelilerin 87'i tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheliler arasında yer alan Erdal Acar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "yağma" suçlarından tutuklandı.

Elebaşı Firari: MHP MYK Üyesi Şahin Gürz Tutuklandı

Suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen İlyas (Alaattin) Saral ise halen firari. Suç örgütünün adam öldürmekten yağmaya kadar pek çok suça bulaştı. Tutuklanan şüpheliler arasında bazı eğlence mekanı işletmecilerinin de bulunduğu belirtiliyor.

Tutuklanması istenerek mahkemeye sevk edilen isimler arasında yer alan MHP MYK üyesi Şahin Gürz ve MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin hakkında da tutuklama kararı verildi. Tutuklanan isimler arasında Trabzon Platformu Başkanı Ahmet Köksal Öztürk, Mehmet Ulu ve Uğur Saral gibi isimlerin de bulunduğu öğrenildi.

Tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilen toplam 42 isim hakkında tutuklama kararı verildiği bildirildi.

(MHP MYK Üyesi Şahin Gürz)


(MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin)  

sarallar operasyonu erdal acar tutuklandı şahin gürz mhp myk üyesi