Saray 'Askerinle Bin Yaşa Mustafa Kemal Paşa' Diye İnledi

TAKİP ET

30 Ağustos kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Deniz Kuvvetleri Bandosu, "Yavuz Geliyor" türküsünü seslendirdi. Deniz Kuvvetleri Bandosu'nun "Askerinle bin yaşa da Mustafa Kemal Paşa" sedası, Saray'ın bahçesini inletti.

30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen program şehitler ve gaziler için Kuran tilavetiyle başladı, harp türküleriyle devam etti.

Hey Onbeşli, Çanakkale İçinde Eledim Eledim, Asker Yolu gibi türkülerin söylendiği programda Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu 30 Ağustos Zaferi Marşı ve Başkomutana Selam Marşı'nı, Milli Savunma Bakanlığı Armoni Mızıkası Ay Yıldız Rapsodisi'ni, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu Osmanlı Sergi Marşı ile Hamidiye Marşı'nı icra etti.

Deniz Kuvvetleri Bandosu ise Türk Deniz Kuvvetleri Marşı ve Yavuz Geliyor türküsünü, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ise Devlet Marşı ile Tekbir ve Cenk Marşı'nı çaldı. Deniz Kuvvetleri Bandosu'nun seslendirdiği Yavuz Geliyor türküsü, sosyal medyada defalarca paylaşıldı. Bandonun türküde geçen "Askerinle bin yaşa da Mustafa Kemal Paşa" sözleri gür bir sesle söylediği anlar beğeni topladı.

saray askerinle bin yaşa mustafa kemal paşa diye inledi