Saray'dan İlk Yorum: Aynı Kişinin Hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hem Belediye Başkanı Olması İhlaldir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olma formülü konusunda,

Altılı Masa'dan dışlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş'a sunduğu 'İcracı Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' teklifinin kabul edilmesi ardından iki belediye başkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

Toplantıdan olumlu yanıt alan Akşener'in Masa'ya dönmesinin ardından İmamoğlu ve Yavaş için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı önerisi kamuoyunun gündemine oturdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülü konusunda sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Mehmet Uçum, böylesine bir senaryonun 'Anayasa ihlali' olduğunu savunarak, "Vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez, hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" ifadelerini yazdı.

 

ekrem imamoğlu mansur yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı