Saray, İsrafa Dur Demiyor: AKP'li Cumhurbaşkanı, Örtülü Ödenekten 780 Milyon Lira Harcamış

TAKİP ET

Bakanlığın açıkladığı kamunun son harcama verilerine göre Saray, israfa dur diyemiyor. AKP'li Cumhurbaşkanı, örtülü ödenekten 780 milyon TL harcadı. Yandaş müteahhitlere ise kamunun parasını betona gömmeleri için 14 milyar TL aktaran AKP'nin saçma sapan ekonomi politikaları yüzünden dört ayda faiz için ödenen tutar ise 67 milyar TL oldu.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hesabı dahi sorulamayan gizli hizmet giderlerindeki harcamalarında hız kesmiyor. Kapalı istihbarat ve savunma hizmetleri, devletin millî güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri; siyasî, sosyal ve kültürel amaçlar ve olağanüstü hizmetlere yönelik kullanılması gereken ödenekten Ocak'ta 267 milyon TL, Şubat'ta 89 milyon TL, Mart'ta 371 milyon TL ve Nisan'da 52 milyon TL harcandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört ayda örtülü ödenek kaleminden toplamda 781 milyon TL kullandı.

AKP'nin Müteahhitleri

Kamunun parasını betona gömen AKP, müteahhitleri zengin etmeyi nisan ayında da sürdürdü. İktidar, bu ay müteahhitlere yaklaşık 6,5 milyar TL ödedi. Bu yılın ilk dört ayı boyunca, farklı harcama kalemleri üzerinden müteahhitler için ödenen tutar ise 14 milyar 750 milyon TL oldu.

Kiracı AKP

Ocak'ta 46 milyon TL, Şubat'ta 147 milyon TL ve Mart'ta 167 milyon TL’yi kira giderleri için harcayan iktidar, Nisan'da ise 224 milyon 827 bin TL’lik kira harcamasına imza attı. Böylece yılın ilk dört ayındaki kira gideri, 586 milyon TL’ye ulaştı. Kira kaleminden en çok harcama, hizmet binaları ve araç kiraları için gerçekleştirildi. Dört ayda kiralık araçlara 139 milyon TL, hizmet binalarına ise 162 milyon TL ödendi.

AKP Yüzünden 67 Milyar Lira Faize Gitti

AKP’nin saçma sapan ekonomi politikasının bir diğer sonucu, faiz harcamaları. Maliye Bakanlığının verilerine göre devletin dört aylık faiz gideri, 67 milyar TL oldu. Faiz için Ocak'ta 21,9 milyar TL, Şubat'ta 12,7 milyar TL, Mart'ta 14,2 milyar TL, Nisan'da ise 18,5 milyar TL ödendi. Dört ayda toplam 12,4 milyar TL’lik dolar borcu faizi, 2,1 milyar TL’lik Avro borcu faizi ödendi.

AKP Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan örtülü ödenek saray faiz harcamaları müteahhitler kiralık araçlar kamunun parası faiz maliye bakanlığı