Saray Müteahhidine 600 Milyon Liralık Yeni İhale

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da müteahhidi olan Rönesans Holding'e 600 milyon liralık yeni bir ihale verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Saray'ın müteahhidi olarak bilinen Rönesans Holding'e Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için yaklaşık 600 milyon liralık ihale verdi. Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için düzenlenen ikinci ihaleyi de Rönesans Holding'in kazanmasıyla holdinge ödenen para toplamda 1.6 milyar liraya ulaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yargıtay Başkanlığı’nın yeni hizmet binası için 14 Eylül 2020 tarihinde bir ihale düzenledi. “Yargıtay Başkanlığı Hizmet Binası İlave İşleri ve Tefrişatı Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihale, tam 598 milyon 500 bin TL’ye Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Şirketi’ne verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yargıtay Başkanlığı’na yeni hizmet yapımı için ilk ihaleyi 2017 yılında düzeldi. Bu ihale, tam 1 milyar 31 milyon TL’ye yine Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Şirketi’ne verilmişti. Düzenlenen son ihaleyle birlikte Yargıtay Başkanlığı’na yeni hizmet binası yapımı için Rönesans Holding’e toplam 1 milyar 629 milyon TL’lik ihale verilmiş oldu. İhaleler, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken 21\B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

saray müteahhit rönesans holding ihale çevre ve şehircilik bakanlık yargıtay ek bina hizmet binası 600 milyon 1 milyar