"Saray'ın Anketinde İYİ Parti Yüzde 16'ya Yaklaşıyor"

TAKİP ET

Yeniçağ gazetesi haber müdürü Fatih Ergin, Saray'a sunulan bir ankette İYİ Parti'nin oylarının yüzde 16'ya yaklaştığını ileri sürdü.

İYİ Parti ile ilgili bir rapor hazırlanarak Saray'a sunulduğunu ileri süren Fatih Ergin, Günboyu gazetesinde yayımlanan yazısında "Her geçen gün derinleşen ekonomik buhran “bana mısın” demiyor, AKP’nin ve Erdoğan’ın oylarını güneş görmüş kar gibi eritiyor… Bu tablo karşısında siyasetin doğasına aykırı bir stratejiye yöneldiler; 'Muhalefet hata ve yanlışlar yapsın, buradan prim yapalım!' Oysa normal bir siyasal yaşamı olan demokrasilerde iktidarların hata ve yanlışları muhalefeti büyütür, iktidara taşır. Sıkışan AKP ise tam tersine odaklandı. Muhalefetin hatalarına muhtaç hale geldi. Muhalefeti hataya zorlamak elbette bu stratejinin temelini oluşturuyor... Ve bu stratejide ana hedef İYİ Parti…" ifadelerini kullandı.

Buna neden olarak İYİ Parti'nin farklı seçmen kitlelerinden oy çekebilme özelliğinin bulunması ve bu özelliğin "hiç olmadığı kadar zirvede" olduğunun fark edilmesi olduğunu belirten Ergin, "O raporda, AKP’den kaçan oyların en çok İYİ Parti’ye yöneldiği ortaya konuldu. Dahası, aldığım bilgiler, Saray’ın anketinde İYİ Parti’nin yüzde 16’ya yaklaştığı yönünde. Evet, İYİ Parti en çok oyu artık MHP’den değil, AKP’den çekiyor. Ve bu anlamda da muhalefet partileri içerisinde lider konumunda. Hemen arkasından ise DEVA Partisi geliyor… İşte Lütfü Türkkan hadisesine bir anda görülmemiş bir reaksiyon vermelerinin arkasındaki en büyük etken bu rapor ve strateji…" dedi.

"İYİ Parti’nin AKP’yi aşağı çekecek bir oranda oy koparması, şimdilerde iktidar cenahı için öncelikli mücadele edilmesi gereken bir 'tehlike…'" diyen Ergin yazısında, "İYİ Parti’ye tabiri caizse bir haçlı seferi olacak; oyları bir mıknatıs gibi çekmeye devam ederse. Başta Meral Akşener olmak üzere, İYİ Partilileri sokağa çıkamaz, vatandaşın yüzüne bakamaz hale getirmekten geçiyor 2023’e giden yol…" ifadelerine yer verdi.

Saray'ın Anketinde İYİ Parti Yüzde 16'ya Yaklaşıyor parti'ye haçlı seferi