'Sarı Fırtına' İsmail Balaban Bu Yıl Kırkpınar'da Kol Bağlamayacak

TAKİP ET

Türkiye'nin en başarılı Kırkpınar pehlivanlarından "Sarı Fırtına" İsmail Balaban bu yıl Kırkpınar Güreşleri'ne katılmayacağını açıkladı.

Survivor'da şampiyon olan İsmail Balaban yarışmaya yağlı güreşi temsil etmek için katıldığını belirterek "Camiamızı lekelememek adına çok sabrettim. Çok şükür finale ulaştık ve güzel bir şekilde birinciliği göğüsledim. Bana destek olan öncelikle başta Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim'e teşekkür ederim" dedi.

Bu yıl Kırkpınar'a katılamayacağı için çok üzgün olduğunu kaydeden "Sarı Fırtına", "Sonuç olarak 6 aylık bir yarışmadan çıktım, güç ve kondisyon olarak büyük kayıp yaşadım. Çok fazla hazır değilim. Oraya çıkmam durumunda sakatlık olma riski de var. Seyircilerimi de hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Onların affına sığınarak bu yıl Kırkpınar güreşlerine katılamayacağım" diye konuştu.

Er meydanlarında "Sarı Fırtına" lakabı ile tanınan 34 yaşındaki Antalya Elmalılı pehlivan İsmail Balaban'ın 2 defa Kurtdere'de, 2 defa Kırkpınar'da Başpehlivan olarak altın kemere ulaştı.

'Sarı Fırtına' İsmail Balaban Bu Yıl Kırkpınar'da Kol Bağlamayacak