Sarıgül'den İBB Adaylığı İddialarına Yanıt

TAKİP ET

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyledi.

CHP'de değişim tartışmaları devam ederken başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi'ni kapatıp CHP'ye katılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğiyle dikkat çeken  Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul adayı olarak gösterileceğine ilişkin iddiaları reddetti.  

Sarıgül, değişim tartışmalarına ilişkin ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyledi. 

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Mustafa Sarıgül, şunları söyledi: 

"Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan’ın aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok. Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek."

Sarıgül, CHP'de genel seçimlerin ardından sürmekte olan 'değişim' tartışmalarına ilişkin ise  “Ben vefalı adamımdır. Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey’in yanındayım. Ona destek oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan’a davet ettim. O da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir gezi organize ettik. Çok destek gördü, mutlu oldu” ifadelerini kullandı.

mustafa sarıgül ibb istanbul büyükşehir belediyesi kılıçdaroğlu chp