Sarıyer'de Denize Girmek Yasaklandı

TAKİP ET

İstanbul Sarıyer'de olumsuz hava koşulları ve denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Sarıyer Gümüşdere’de denizin dalgalı olması ve olumsuz hava koşulları sebebiyle sahil hattına şerit çekildi. Denize girmenin yasaklandığı ilçede vatandaşlar anonslarla uyarıldı. 

Sahil şeridi boyunca denetim yapan atlı jandarma ekipleri denize girmek isteyen vatandaşlara engel oldu. Cankurtaranlar da dalgalar nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Plaj cankurtaranı Samet Alpaslan, “Bugün rüzgar baya sert, 30 kilometreleri kadar buluyor. Pazar gününe kadar hava böyle devam edecek. O yüzden denize insanlarımızı sokamıyoruz. İnsanlarımızdan emniyet bekliyoruz, havalar güzel olunca zaten hiçbir risk yok” şeklinde konuştu.

Gümüşdere plajında denize girmek isteyen Muhammet Yavaş, “Dalgalar çok yüksek denize girmek yasak, görüyorsun halimizi döneceğiz o yüzden” dedi.

Dalgaların geçmesini bekleyen Nuran Karanfil ise, “Bayram için gelmiştik eşimin bir hafta izni vardı onun için geldik. Maalesef olmadı, giremedik dalgadan dolayı bekliyoruz. Birazdan geçecek dediler ama bakalım, yoksa geri döneceğiz” diye konuştu.

 

sarıyer denize girmek yasaklandı dalga neden sahil istanbul