SAS Holding'in Saadet Zinciri Kazancı 58.5 Milyon TL'nin Kolilerle Taşındığı İddia Edildi

TAKİP ET

Saadet zinciri ile binlerce kişiyi dolandıran SAS Holding yöneticilerinin 17 koli içinde 58.5 milyon lira para çıkardığı iddia edildi.

Sibel Koçan'ın elindeki 3 milyon 300 TL'lik para dolu çantayı gasp eden kişilerin Koçan'ı öldürmesiyle ortaya çıkan olayın ardından SAS Holding hakkında yeni bilgiler elde edildi.

Koçan'ın öldürülmesi ve holdingin ortağı Süleyman Aydın'ın olaydan birkaç saat sonra Ataşehir Dudullu Caddesi’ndeki bir rezidansın 32’inci katından aşağı atlamasının ardından yaşanılanların saadet zinciri sebebiyle meydana geldiği belirlenmişti. 

Saadet zinciri yöntemi ile 13 bin 105 kişiden 639 milyon lira para topladıkları belirlenen SAS Holding yöneticilerinin Aydın’ın intihar ettiği binadan 17 koli içinde 58.5 milyon lira para çıkardığı iddia edildi. Söz konusu para Sibel Koçan’ın kardeşi Sema Koçan’ın evinde bulundu. 

Mağdurlar Konuştu

Sisteme en çok para kazandırdıkları belirlenen ve 'takım lideri' olarak anıldıkları öğrenilen Mahmut B., Ökkeş K. ile Nurullah İ.'nin olaya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“21 Haziran’da daireye gittik. Bu daire, Süleyman Aydın’ın intihar ettiği 32’inci katın bir kat altındaydı. Evde Sema Koçan’ın yanı sıra Aydın’ın avukatı Bekir Aydın ile birlikte toplam 9 kişi vardık. Paralar evde valizlerin içindeydi. Her valizin üstünde notlar yazılıydı. Hangi valizdeki paranın kimlere dağıtılacağı belliydi. Valizleri, evdeki boş kolilere koyduk. Kolilerin ağzı koli bantları ile kapatıldı. Böylece, evden taşınılıyor görüntüsü verilmek istendi. Hatta, paranın bir kısmını çekyatın içini çıkarıp koyma önerisi bile gündeme geldi. Ancak buna gerek görülmedi. Para dolu 17 koli, arkası geniş ticari bir araca konuldu.”

Lüks Otomobiller Kayboldu

Şirkete ait 7-8 lüks aracın izine ulaşılamadığı bilgisi verilirken, Süleyman Aydın’ın birlikte olduğu iddia edilen Mine K.’nın annesinin adına kayıtlı bir otomobil olduğu tespit edildi.

Ayrıca Mine K.’nın babası N. K. üzerine görünen bir otomobil de Süleyman Aydın’ın şoförü Erdem P.’ye ait görünüyor.

 

sas holding koli milyon vurgun saadet zinciri para dolu çanta sibel koçan süleyman aydın intihar eski