Savaş Muhabiri Coşkun Aral: Afganistan'da Korkunç Şeyler Gördüm

TAKİP ET

Savaş muhabiri Coşkun Aral, Afganistan'da bulunduğu sırada korkunç şeyler yaşadığını belirterek Taliban'ın 'değişim' açıklamasını inandırıcı bulmadığını belirtti.

Uluslararası savaş fotoğrafçısı Coşkun Aral konuk olduğu televizyon programında Taliban hakkında açıklamalarda bulundu. Mesleğini yapmak üzere bir dönem Afganistan'a gittiğini ve bu dönemde korkunç olaylar gördüğünü belirten Aral, Taliban'ın 'ılımlı' açıklamalarını şüpheli bulduğunu ve 'değişim' açıklamalarının inandırıcı olmadığını belirtti. 

Taliban'ın Afganistan'ın geleceğini oldukça kötü bir biçimde etkilediğini ifade eden Aral, "Bakıldığı zaman Afganistan çok engebeli ama çok zengin araziler. Bizden iki yıl önce bağımsızlıklarını almış ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilk tanıyan devletlerden birisidir. 1990'lara bakıldığında Afganistan'da farklı bir yönetim biçimi aşılama hareketi vardı" dedi.

Pakistan Gizli Servisi Taliban'ın Arkasında

Pakistan Gizli Servisinin Taliban'a olan desteğine de vurgu yapan Aral, "Terör her zaman için dünyadaki devletlerin bir aracı olarak kullanılmıştır. Afganistan topraklarında terör eylemleri palazlanıyor. Pakistan Gizli Servisi her zaman Taliban'ın arkasındadır. Çünkü ekonomik getirileri çok önemli'' şeklinde konuştu.

Aral, Taliban'ın 20 yıl öncesine nazaran değişim gösterdiğini ve artık daha 'ılımlı' politikalar izlediğine inana kesime yönelik açıklamalarda da bulanarak, ''Başlangıçta 'değiştik' deseler bile ben Afganistan'ın çeşitli köylerinde korkunç şeyler gördüm" ifadelerini kullandı.

savaş muhabiri coşkun aral taliban afganistan değişim ılımlı pakistan