Savcı, Kadir Gecesi Paylaşımı Nedeniyle Linç Edilen Pegasus Çalışanının Tutuklanmasını İstedi

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından "Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin" paylaşımı yapan Pegasus çalışanı Onur T.'nin tutuklanması talep edildi.

Ramazan ayında "Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin" notuyla rakı sofrasından fotoğraf paylaşan Pegasus çalışanları sosyal medyada linç edilmiş, Pegasus çalışanı Onur T. işinden kovulmuştu.

'Rakılı Fotoğraf' Nedeniyle İşten Çıkarılan Pegasus Çalışanı Ölüm Tehditleri Alıyor


Cumhuriyet'in haberine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde dün ifade veren Onur T.'nin ifadesinde fotoğrafı paylaştığı Instagram hesabının kapalı bir hesap olduğunu, yani söz konusu paylaşımını sadece arkadaşlarının görebildiğini belirterek "Gece saat 04.00'te paylaşımımın çeşitli sosyal mecralarda dolaştığını ve ifşa edildiğini öğrendim. Durum böyle olunca ve bana yönelik çok sayıda tehdit içerikli mesaj atılmış olduğunu görünce hesabımı kapattım" dedi.

Gün içerisinde Pegasus Etik Kurulu tarafından süresiz izne çıkarıldığının kendisine bildirildiğini belirten Onur T., "İkametime geçtiğimizde tekrar arandım ve istifa etmem istendi. Korkup evimden çıkamadığımı söylemem üzerine reesen Pegasus tarafından işten çıkartıldım" diye konuştu.

"Hesabım Kapalıydı, İfşa Eden Her Kimse Beni Toplumun Önüne Attı"

Onur T. ifadesinde "Benim bu paylaşımı yapmamdaki amacım İslam dinini ve inananları rencide etmek, galeyane getirmek ve hakaret etmek asla olmaz. O gecenin Kadir Gecesi'ne denk gelmesi benim de alkollü olmamın etkisiyle paylaştığımı düşünüyorum. Sonra gece yarısı hikayeyi kaldırıp, hesabımı kapattım. Böyle bir konuyla gündeme geldiğim için çok pişmanım ve üzgünüm. İşimi kaybettim. Benim Instagram hesabım dışarıya kapalıydı, burada paylaşımımı görüp beni dışarıya ifşa eden arkadaşım her kimse beni toplumun önüne attı ve işimden oldum" ifadelerini kullandı.

Savcı Tutuklanmasını Talep Etti

İfadeye kendisi giden Onur T. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması talebiyle İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Onur T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

savcı kadir gecesi özel rabbim kabul etsin paylaşımı nedeniyle linç edilen pegasus çalışanının tutuklanmasını istedi onur t. rakı sofrası