Savcı Sayan'ın Ağrı'daki Hesabı, İstanbul'a Uymadı

TAKİP ET

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ekmek fiyatlarını 1,4 TL'ye düşürdüklerini duyurarak, "En ucuz ekmeği satıyoruz" dedi ve ekmeği zaten 1,25 TL'den satan İBB'ye "Siz de ekmek fiyatını düşürün" çağrısında bulundu.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı'da ekmeğin fiyatını düşürdüklerini açıkladı.

Sayan, en ucuz ekmeği Ağrı'ya getirdiğini öne sürerek, 210 gram ekmek fiyatının 1,4 TL'ye çekildiğini duyurdu. Konuyla ilgili video çeken Savcı Sayan, İBB'nin bunu örnek alması gerektiğini söyledi. Ancak İBB’nin 1,25 TL'ye ekmek sattığını unutan Sayan, sosyal medyada alay konusu oldu.


 

"İstanbul Belediye Başkanı da Ağrı'yı Örnek Alsın"


Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, İBB'ye seslenerek şöyle konuştu: "İstanbul'da belediye başkanı da inşallah Ağrı'yı örnek alır. Ekmeği daha da aşağı indirmek için çaba sarf eder. Milleti korkutmak, tedirginlik yaratmak için 4-5 liralık fiyatlardan bahsetmez. İstanbul Halk Ekmek eğer bizim maliyetlerimizde üretemiyorsa, biz ekmek üretip oraya gönderelim diyeceğiz ama ayıp olacak. Biz Ağrılı kardeşlerimizle 1,4 TL'den ekmek satışına devam edeceğiz. Herkese afiyet olsun. Ekmek bizim için kutsaldır.”
 

"Türkiye'nin Ekmeği Var"


Ekmek üretiminin yapıldığı yerde de incelemelerde bulunan Sayan, “Düşmanlar boşu boşuna sevinmesin. Türkiye'nin ekmeği de var, stoğu da var, unu da var…Yeter ki dışarıdan etkilenip algı yapmasınlar…Bizi Suriye gibi, Irak gibi, Lübnan, Libya gibi yapmak istiyorlar. Bunlara müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

"Bu Hesapla Ağrı Batar"


İBB Sözcüsü Murat Ongun, Savcı Sayan'a yanıt verdi. Ongun, “Ağrı'ya Halk Ekmek gönderelim de belediye zarar etmesin. Bu hesapla Ağrı batar” ifadelerini kullandı.

savcı sayan ağrı ekmek halk ekmek ekmeğe zam ibb istanbul büyükşehir belediyesi