Savcı Uyuşturucu Baronu Oldu: Polisleri Kurye Olarak Kullandı

TAKİP ET

Konya Narkotik Polisi, aralarında polislerinde bulunduğu 20 kişilik çeteyi çökertti. Çetenin elebaşı ise savcı çıktı.

Konya Narkotik Şube Müdürlüğü, Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Kent girişinde durdurulan araçta kurye yakalandı.

Sabah'ın haberine göre polis memuru olduğu ortaya çıkan kuryenin bulunduğu araçta 25 kilogram eroin ele geçirildi. Polis memuru F.K. ve eşini gözaltına alan polis, şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemede uyuşturucu sevkiyatıyla ilgili talimatları veren kişinin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş olduğu tespit edildi.

Savcı Osman Yarbaş'ın kurduğu suç örgütüne uyuşturucu sevkiyatı için talimatlar verdiği, uyuşturucu sevkiyatını yapacak olan kuryeyle buluşarak ona da talimat verdiği tespit edildi. Örgüt liderinin Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş, onun yardımcılarının Cahit Kutluk ve Semiyan Kutluk olduğu, narkotik şube polisleri M.B.Y. ve F.K.'nın ise kuryelik yaptıkları ortaya çıktı.

Kuryelik yaparken yakalanan polis memuru F.K.'nın Konya'ya yaptığı 6 uyuşturucu sevkiyatında eşini yanında getirerek aile izlenimini vermek ve bu sayede dikkat çekmemeye çalıştığı belirlendi.

savcı Uyuşturucu baronu oldu polisleri kurye olarak kullandı osman yarbaş cahit kutluk semiyan kutluk