Savcılık Muharrem İnce'nin 'Seçme ve Seçilme' Hakkından Yoksun Bırakılmasını Talep Etti

TAKİP ET

8 yıl önce Ergenekon kumpas davası esnasında yaşanan olaylar nedeniyle hakkında hapis istemiyle bir dava görülen İnce için siyasi yasak cezası talep edildi.

Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği 2018 Genel Seçimlerinin ardından daha önce Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunduğu CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi'ni başlatan ve akabinde bu hareketi aynı isimle partileştiren Muharrem İnce hakkında kritik bir süreç başlatıldı.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre İnce hakkında 8 yıl önce yaşanan bir olay gerekçe gösterilerek siyasi yasak talep edildi.

Memleket Partisi liderinin CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde AKP'nin geçmiş dönem koalisyon ortağı Fetullahçı Terör Örgütü tarafından kurulan Ergenekon kumpasının ana üssü Silivri'de yaşanan gerginlik, İnce için istenen 'seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılması' talebine gerekçe olarak gösterildi.

8 yıl önce Silivri'de görülen kumpas davası esnasında duruşma salonunda çıkan tartışmada kendisine müdahale etmek isteyen üsteğmeni itmesi nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunan İnce'ye 2016'da dokunulmazlığının kaldırılması üzerine dava açılmıştı.

Savcılığın hazırladığı ilgili iddianamede İnce'nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Silivri'de görülen davanın 1 Temmuz'daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, İnce'nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

muharrem ince siyasi yasak seçme seçilme hakkı ergenekon fetö akp memleket partisi chp balyoz silivri silivri savcısı