Savcılık Soylu'nun Açıklamasını İhbar Kabul Etti Ancak İsmi Geçirilmedi

TAKİP ET

Soylu'nun Gara açıklaması ile gündeme gelen HDP'li Dilan Taşdemir hakkında savcılık, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturmada Soylu'nun açıklaması ihbar kabul edildi ancak Soylu'nun ismi geçirilmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara'da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki 'Bunu tanıdın mı?' diyor. 'Hayır tanımadım.' diyor. 'Bu Dilan Dirayet Taşdemir.' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar" açıklamasından sonra bu açıklamayı ihbar kabul eden başsavcılık HDP'li Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturma kapsamında Soylu'nun açıklaması ihbar kabul edildi ancak başsavcılıktan yapılan açıklamada Süleyman Soylu'nun ismi geçirilmeyerek "ulusal bir televizyon kanalında yapılan açıklama" şeklinde bahsedildi.

süleyman soylu içişleri bakanı pkk dilan taşdemir hdp ağrı gara operasyon savcılık başsavcılık ihbar kabul edildi ismi geçirilmedi soylunun ismi yok soruşturma başlatıldı ulusal kanal