Savcılıktan MHP'li Belediyeyi İnceleme Kararı

TAKİP ET

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yolsuzlukların ortaya çıkarılması için inceleme ve araştırma başlattı.

İş insanı Hacı Nuh Kaya, yönetim kurulu başkanı olduğu Manisa Geri Dönüşüm Enerji. A.Ş.'nin işlettiği Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Rehabilitasyon Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası'nın bakımı ve işletilmesinin baskıyla ellerinden alındığını, o dönemde büyükşehirde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yapan ve şuanda Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Ertuğrul Yıldırım'ın kendilerinden para istediğini belirterek CİMER'e başvurmuştu.

Kaya'nın başvurusunun ardından İçişleri Bakanlığı ön inceleme yapılmasını kararlaştırmış ve Belediyede araştırma yapılmıştı.

Savcılık Harekete Geçti

İş insanı Hacı Nuh Kaya'nın şikayetinin ardından Bakanlık tarafından Valiliğe yaptırılan ön inceleme sonrası Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı da incelemelere başladı. Sayıştay Başmüfettişlerinin yaptığı incelemelerin sonuçlarının önümüzdeki aylarda açıklanacağı belirtildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Görevden Alındı

İddialar üzerine başlatılan incelemelerin ardından MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım'ın görevden alındığını duyurdu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yapılan başvuruya binaen Manisa Valiliği'nce ön inceleme ve araştırma gerçekleştirilmek üzere muhakkik ataması yapılmakla birlikte ön inceleme ve araştırma süreci devam etmektedir.

Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan yazılı şahıs başvurusuna da istinaden savcılık tarafından inceleme ve araştırma sürmekte olup, henüz sonuçlanmamıştır.

Ayrıca Sayıştay Başmüfettişliğince yapılan denetimler kapsamında yapılan incelemelerin sonuçlanması beklenmekte olup, Belediyemiz bünyesinde kamu hizmetlerinin yürütülmesi, sürecin salahiyetinin sağlanmasını teminen yapılan inceleme ve araştırmalar sonuçlanıncaya kadar Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, mevcut görevinden alınarak münhal kadroya atanmıştır. Yıldırım'a bağlı olarak çalışmakta olan daire başkanlıkları ise aşağıdaki gibi görevlendirilmiştir.

1-İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya'ya bağlı olarak çalışması,

2-Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığının Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu'ya bağlı olarak çalışması,

3-Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal'a bağlı olarak çalışması kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.''

mhp manisa büyükşehir belediyesi cimer inceleme içişleri bakanlığı hacı nuh kaya ertuğrul yıldırım