Savunma Sanayii Başkanı Demir'den Altay Tankının Motoruna İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının motoruna ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Antalya Diplomasi Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının motorunun Güney Kore'den geldiğini belirterek "Motor geldi. Motorun güç sistemlerinin şu anda testleri yapılıyor. Mayıs'ı bekliyoruz. Altay Tankının prototipini o motorla göreceğiz. O denklemde bir gerileme yok" dedi.

Sabah'tan Betül Usta'nın haberine göre Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin "Şu anda sıcak ortamda bir şey söylemek çok zor aslında. Ukrayna'da şuanda bir can pazarı yaşanırken, projeler üzerine konuşmak çok anlamlı değil. Beklemedeyiz doğrudan bir olumsuzluk yok. MİLGEM tipi bir korvetin inşası zaten Türkiye'de devam ediyor. Bunun devam etmesi ile ilgili bir sorun olmaz. Ama tabi bu konuda geleceği planlamak açısından şu anda konuşulacak bir ortam çok yok. Umudumuz inşallah bir an önce ateşkes ve barış tesis edilir. Ondan sonra projelerin akıbetini konuşuruz" diye konuştu.

Ukrayna'ya Satılan SİHA'lar: Ateşe Körükle Gitmemeli...

"Ukrayna konusunda özelikle SİHA'ların gündeme getiriliyor olması çok anlamlı değil. Çünkü bizim verdiğimiz ürünler artık o ülkenin malı olur" diyen Demir, "Ülkeler bunları kullanma konusunda tabi ki serbesttir. Ürünlerin kaynağı Türkiye olabilir ama artık o ürün, o ülkenin malıdır. Şimdiye kadar biz de çeşitli ortamlarda karşımızdaki hasımlarda birçok ülkenin silahını gördük. Yaklaşımımız budur. Bizim Türkiye olarak tavrımız yangına körükle gitmemek. Herkesin de yangına körükle değil de hortumla gidip söndürmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hava Savunma Sistemleri

Hava savunma sistemlerine ilişkin de açıklama yapan Demir, "Her muhaberede hava saldırısı olur. Eğer havadan gelen saldırıları durduramıyorsanız, birçok saldırıya maruz kalabiliyorsunuz. Hava savunma sistemi konusunda biz şunu söylüyoruz: Şuanda kuvvetlerimizin kullanımında olan 4 tip hava savunma sistemimiz var. 3-4 sene öncesine kadar bu rakam sıfırdı. Korkut, Sungur, HİSAR A+, HİSAR O+ devrede. Siper'in ilk atışını yaptık. Siper'in de çok kısa zamanda kendi içinde evrimleşeceği bir süreci yaşayacağız" dedi.

F-35 Konusu: O Konu Kapandı

F-35'ler konusunda ABD ile görüşme trafiğinin başladığını belirten Demir, "Görüşme trafiği başladı. Konuşulmayan bir süreç. Karşılıklı dinleme anlama ve noktasında adımlar atıldı. Talep ne çözümün adımları ne olabilir bunların konuşmasına devam etmek durumunda karar alırız demek için erken. Diyaloğun başlaması olumlu bir konu. F-35 konusunun kapandığını ve biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerektiğini düşünüyoruz. MMU, Hürjet gibi projelerimizde çeşitli alt kabiliyetleri oluşturacak olanca günümüzle geliştirmek durumundayız. F-16 modernizasyonu konusunda kararlıyız ve biz bunu yaparız" ifadelerini kullandı.

altay tankı savunma sanayii başkanlığı başkanı ismail demir güney kore geldi testleri yapılıyor