Aselsan İçin Türkiye ve BAE Masaya Oturdu İddiası

TAKİP ET

Bloomberg'e konuşan Türk yetkililer Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir heyetin Ankara'da olduğunu ve Türk savunma sanayi kuruluşlarıyla görüştüğünü öne sürdü.

Bloomberg'e konuşan ve ismi açıklanmayan Türk yetkililer, BAE heyetinin Pazartesi günü Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASELSAN gibi Ankara merkezli savunma şirketleriyle görüştüğünü aktardı.
 

Drone Üreticileriyle Görüşüldü


Heyetin ayrıca Türk drone üreticilerinin temsilcileriyle de görüştüğü öne sürüldü. Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASELSAN konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı da Bloomberg’in sorularını yanıtsız bıraktı.

Geçen ay Türkiye’ye gelen BAE fiili lideri enerji, petrokimya, teknoloji, altyapı, gıda ve tarım gibi farklı alanlarda yatırımı masaya yatırmıştı.

Bloomberg, Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan İsmail Demir’in Pazar günü bir grup gazeteciyle görüştüğünü ve ihracatın gündemde olduğunu söylediğini hatırlattı. Son dönemde bölgesel çekişmelere ara veren Birleşik Arap Emirlikleri başta Türkiye olmak üzere birçok ülke ile ilişkilerini yumuşatma kararı almıştı.
 

türkiye aselsan bae birleşik arap emirlikleri savunma sanayi