Saymaz: İmamoğlu'na Ceza Veren Hakimin Kardeşi FETÖ'cü Çıktı

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası veren hakimin kardeşinin FETÖ'cü olduğunu ortaya çıkardı.

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, İstanbul Büyükeşhir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davaya ilişkin önemli bir detayı ortaya çıkardı. Saymaz, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı veren İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul'un İngiltere'de bursla doktora yapan kardeşinin 15 Temmuz'dan sonra KHK ile öğrencilikle ilişiğinin kesildiğini belirtti.

Saymaz, İmamoğlu'na ceza veren hakimin kardeşi olan Muhammer Ziya Komşul'un öğrenciliği "Fehtullahçı Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı veta irtibatı" nedeniye kesilidğini ifade etti. 

Saymaz'ın yazısındaki ilgili bölümde şu ifadeler kullanıldı: 

"Her kim muhaliflere karşı hukuku eğip büküyor ve silah olarak kullanıyorsa, mutlaka FETÖ ile bağlantılı bir aile bireyi ve yakını ortaya çıkıyor.

Tesadüf değil.

Örneğin, Anayasa Mahkemesi üyesi İrfan Fidan.

Kardeşi İlhan ihraç edilmişti.

Gezi Parkı Davası Hakimi Murat Bircan.

Eşi Arzu, hem şüpheli hem de itirafçı.

Bu halkaya en son, Ekrem İmamoğlu Davası’na bakan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehdi Komşul eklendi. Komşul’un kardeşi Muhammed Ziya, devlet bursuyla İngiltere’de doktora yaparken, KHK ile öğrencilikten ilişiği kesilmiş.

Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapan Muhammed Ziya Komşul, 2011’de burs sınavlarını kazanarak, İngiltere’deki University of Liechester’de doktoraya başladı.

15 Temmuz’da İngiltere’deydi.

Darbe girişiminden sonra, 1 Eylül 2016’da çıkarılan 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun’a tabi öğrencilerden milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan” 157 akademisyenle birlikte öğrencilikle ilişiği kesildi. Komşul, halen İngiltere’de bir teknoloji firmasında çalışıyor."

İsmail Saymaz Ekrem İmamoğlu FETÖ Muhammer Ziya Komşul