SBK'nın Uçağı Türkiye ile Venezuela Arasında 40 Sefer Yapmış

TAKİP ET

Korkmaz'ın uçağının Türkiye ile Venezuela arasında mekik dokuması, peynir ticaretinde yeni bir sayfa açtı. Uçağı kullanan siyasiler kervanına da her geçen gün yeni bir isim ekleniyor.

Mafya-AKP savaşında adı yeniden gündeme gelen firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın 'derin' ilişkilerine dair her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

AKP'lilerin emrine sunduğu uçağıyla tartışmalarda yeni bir sayfa açan Korkmaz'ın söz konusu uçağını en çok kullanan isimlerden birinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca olduğu öne sürülmüştü. Ortaya atılan yeni iddiaya göre uçağın müdavimlerinden biri de eski Bakan ve mevcut Prag Büyükelçisi Egemen Bağış.

CHP'nin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da TC-YYA kod numaralı uçağın AKP Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın babası ve aynı zamanda eski Bakan Mehmet Ağar tarafından da kullanıldığını söylemişti.

Öte yandan uçağın kuyruk numarasına başvurularak geçmiş tarihli seferlerinin rotası da mercek altına alındı. Gazeteci Seher Sultan'ın araştırması Korkmaz'ın uçağının Türkiye ile Venezuela arasında tam 40 sefer yaptığını ortaya koydu. Bu seferlerde her ne kadar Korkmaz'ın veya bir başka ismin olup olmadığı bilinmese de muhatap ülkenin Venezuela olması akıllara eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili Sedat Peker tarafından ortaya atılan iddiaları getirdi.

Sezgin Baran Korkmaz Erkam Yıldırım İçişleri Bakanı Süleyman Soylu SBK'nın uçağı Sedat Peker AKP Korkmaz Karaca Egemen Bağış TC-YYA Venezuela Mehmet Ağar