SBK'nın Uçağı Uluslararası Suçluları da Taşımış!

TAKİP ET

Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağı uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuela'nın Suriye asıllı eski Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami'ye de hizmet etmiş.

Kara para aklama suçlamasıyla aranan ve Avusturya'da yakalanan SBK Holding CEO'su Sezgin Baran Korkmaz'ın kiraladığı ve her uçusu 15 bin Avro olan uçağın kimleri taşıdığı yavaş yavaş ortaya çıkarken ne taşıdığı sırrı da çözülmeye başladı.

2019'un Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden Venezuela'nın Suriye asıllı eski Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami yaklaşık bir ay Türkiye'de kaldı. Türkiye ziyareti sırasında Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştiren El Aissami, altın ticaretini ilerletme isteğini dile getirip Çorum'da altın rafinerisini ziyaret etti.

Bu dönemde Venezuela geçici Cumhurbaşkanı Juan Guaidó, Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro'nun El Aissami gibi üst düzey yetkililerle Türkiye'ye kaçtığını belirtti.

Guaidó'nun iddiasından bir gün sonra Başkan Yardımcısı El Aissami Rusya'da ortaya çıktı. Burada resmi görüşmeler yaptığı belirtilen El Aissami, bir süre sonra Venezuela'ya döndü. 

SBK'nın Uçağı Aklanmak Üzere ABD'nin Türkiye'ye Gönderdiği Parayla Alındı

Türkiye, Rusya ve Venezuela arasında seferler yapan El Aissami, tıpkı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gibi Korkmaz'ın uçağıyla seyahat etti. 

23 Şubat'ta Korkmaz'ın uçağıyla İstanbul'dan Moskova'ya, oradan da Karakas'a uçan El Aissami'nin dosyası oldukça kabarık. El Aissami 2019 yılında ABD'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla kara listeye alındı. Şu an Amerika'da arananlar listesinde yer alan El Aisaami hakkında birçok suçlama var.

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalar yapan İmdat Öner'in iddialarına göre günlerce Aissami'ye hizmet eden Korkmaz'ın uçağının ücreti Venezuela'dan gelen kara parayla ödendi. 2019'un Mart ayında Aissami yaptırımları deldiği gerekçesiyle Federal mahkeme tarafından tutuklandı. 

Korkmaz'ın uçağı aklanmak üzere Türkiye'ye gönderilen ABD Hazine Bakanlığı parası ile alındı. 

Venezuelalı gazeteci Roberto Deniz, suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya giderek yeni bir uyuşturucu sevkiyatı rotası üzerinde çalıştığı' iddiaları sonrası ''Türkiye, Venezuela için yaptırımları delmeye yarayan bir ülke olarak ortaya çıktı'' demişti.

 

sezgin baran korkmaz venezuela suriye tareck el aissimi uyuşturucu kaçakçılığı özel jet uçak abd nicolas maduro erdoğan çorum altın rafinerisi rusya süleyman soylu kaçak suçlu