SBÜ'de Taciz İddialarıyla Gündeme Gelen Şahıstan TamgaTürk'e Tehdit

TAKİP ET

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde adı taciz iddialarına karışan ve kısa süre içerisinde üniversite yönetimi tarafından hakkında 'üniversite yerleşkesine girişinin yasaklanması' gibi idari tedbirler alınan Talha Güldalı isimli şahıs, ilgili haberimiz için aylar sonra TamgaTürk'e ulaşarak küfür ve tehdit dolu mesajlar yağdırdı.

2020 yılının Ekim ayında Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki adeta #MeToo akımına dönüşen taciz iddialarının göbeğindeki 3. sınıf öğrencisi Talha Güldalı, aylar sonra TamgaTürk'le irtibata geçti. Her gün yeni bir kadına şiddet ve kadın cinayeti vakasıyla karşılaşılan Türkiye'de ülkenin kanayan yarasını gözler önüne seren gazetecilerin muhatap olduğu muameleyi özetleyen konuşmaları okurlarımızla paylaşıyoruz.

SBÜ'de eğitim gören çok sayıda kadın öğrenciye "Adresini ve evini bulacağım. Senin sonunu Aleyna Çakır gibi mi yapayım? Yepyeni bir vaka olacaksın. Bir Suriyeliye para verip işi hallettireceğim" gibi mesajlar attığı öne sürülen Güldalı, TamgaTürk'ten ilgili haberin yayından kaldırılmasını talep etti.

Gazetemiz bünyesindeki ekip arkadaşımızın Güldalı'nın talebi üzerine haberin kaldırılmayacağını bildirdikten sonra kendisine yöneltilen hukuk yoluna başvurma önerisi karşısında Güldalı, 'Türkiye'de hukuk olmadığı' yönünde bir karşılık verdi. 

Haberin kaldırılamayacağı tekrar muhatabına bildirildikten sonra Güldalı'ya onun 'ifade özgürlüğüne' de saygı duyduğumuzu ve yalanlamala açıklamasını haberleştireceğimizi ifade edildi. Güldalı'nın tehdit ve ağır küfür dolu mesajları ise bundan sonra başladı.

talha güldalı sbüdetacizvar sağlık bilimleri üniversitesi taciz iddiaları tacizci sabıkalı tacizci