Schengen Vizesinde Dijital Başvuru Dönemi Başlıyor

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Schengen vizesi başvurularının dijital ortamda yapılmasını hedefleyen bir raporu kabul etti.

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, Schengen vizesi başvurularının dijital ortamda yapılmasını hedefleyen bir raporu kabul etti.

AA'nın haberine göre, parlamentonun Sivil Özgürlükler Komitesine sunulan rapor, 5'e karşı 34 milletvekilinin oyuyla kabul edildi. Rapor, vize başvurularının dijital olarak yapılarak vize süreçlerinin hızlandırılmasını ve güvenliğin artırılmasını hedefliyor.

AB Konseyi, AB Komisyonu ve AP, yasal süreç içinde dijital vize başvuru süreçleri için gerekli yasal süreci müzakere edecek.

Anlaşma halinde, vizeler artık pasaportlara basılmayacak ve dijital sisteme işlenecek.

Vize başvuru maliyetlerinin ve işlemlerinin azaltılması, başvuruların tek platform üzerinden alınması, sistemin AB sınır yönetimi ve veri tabanı sistemleriyle entegre hale getirilmesi, dijital vizeler sayesinde sahteciliğin önlenmesi ve güvenliğin artırılması hedefleniyor.

Ayrıca dijital vize başvuru sisteminde çoklu dil seçeneğinin bulunmasıyla, aynı IP adresinden yapılan başvuruların topluca reddedilmesinin önlenmesi de parlamentodan geçen raporda belirtildi.

Uygulamanın başlangıç tarihi ise henüz açıklanmadı.

schengen vizesi schengen başvurusu avrupa parlamentosu avcupa birliği