Scholz: AB ile Türkiye Arasında Yakınlaşmadan Ümitliyim

TAKİP ET

Olaf Scholz, AB ile Türkiye ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesi için çaba göstereceğini belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'de geleneksel olarak yaz tatili öncesinde düzenlenen basın konferansında 90 dakika boyunca gündemdeki çeşitli konularda basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında bir yakınlaşma olmasından ümitli olduğunu söyleyen Scholz, AB ile Türkiye ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesi için çaba göstereceğini de ekledi.

Haziran ayındaki AB zirvesi öncesinde AB Komisyonu'nun Türkiye ile ilişkilerin durumuyla ilgili kapsamlı bir bir rapor sunmasını istediğini hatırlatan Scholz, bu önerinin AB ile Türkiye arasında yeni, daha iyi ve daha da iyileştirilmiş ilişkiler için yeni bir başlangıç yapma' umuduyla bağlantılı olduğunu söyledi. Bu girişimin AB'nin buna bir ilgi duyduğuna dair bir işaret olarak algılandığını belirten Scholz, "Dileğim bunu da başarabilmemizdir" ifadelerini kullandı.

 

olaf scholz AB Avrupa Birliği almanya türkiye