Schumacher Soyadı Yeniden Formula 1 Pistlerinde

TAKİP ET

7 kez Dünya Şampiyonu Michael Schumacher'in efsaneleşmiş soyadı Formula 1 pistlerinde oğlu ile birlikte yaşamaya devam edecek. Formula 2'de geçirdiği başarılı sezonun ardından Formula 1'e geçişine kesin gözüyle bakılan Mick Schumacher ABD'li HAAS takımı ile anlaştığını duyurdu.

Ferrari yarış akademisi bünyesinde eğitim alan Mick Schumacher'in transfer olması beklenen takımlar Alfa Romeo veya HAAS'tı. Formula 1 gazetecilerinin söylentilerine göre HAAS'a daha yakın olan Schumacher'in anlaşması beklentiyi karşılamış oldu.

HAAS 2021 Yılında Schumacher İle Birlikte Strateji Değişikliğine Gidiyor

Formula 1'e katıldığı ilk yıllarda orta sıraların başarılı takımı olarak podyum fırsatı yakalayan HAAS son yıllarda başarsız sonuçlarla kötü bir tablo çiziyor. Ferrari motoru ile yarışan HAAS'ın bu sezon nal toplayan Ferrari motoru ile son yılları bile aratan bir performans sergiliyor. Son olarak Bahreyn'de HAAS pilotu Romain Grosjean'in yaşadığı korkunç kaza sebebiyle puan alamadığı yarışlara bir yenisini daha ekleyen HAAS geçtiğimiz haftalarda mevcut pilotları Kevin Magnussen ve Romain Grosjean ile 2021 sezonunda devam etmeyeceğini açıklamıştı.

Babasının Soyadını Uzun Yıllar Kullanmadı

Genç Formula 1 pilotu Mick Schumacher, yarış hayatının ilk yıllarında babasının soyadını kullanmamıştı. Babasının adı sayesinde ayrıcalık elde etmek istemeyen oğul Schumacher, yarış hayatının devamında elde ettiği başarılara da bunu kanıtlamış oldu. Mick, önceki dönemlerde annesinin evlenmeden önceki soyadını kullanıyordu.

schumacher michael schumacher mick schumacher formula 1 f1 haas pist yarış