Şebnem Şirin'i Öldüren Furkan Zıbıncı Hakkında İddianame Hazırlandı: 'Ölmeden Son Bir Defa Öpeyim'

TAKİP ET

Şebnem Şirin'i öldüren Furkan Zıbıncı hakkında ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 27 Ekim günü meydana gelen olayda Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından bıçaklanarak vahşice katledilmişti. 

Furkan Zıbıncı, Şebnem Şirin'i Vahşice Katletti


Olayın ardından yakalanan ve hakkında tutuklama kararı verilen Zıbıncı hakkında ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, Şebnem Şirin'in vücudunda 11 kesici alet yarasına rastlandığı ve genç kadının boğazından aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

İddianamede yer alan bilgilere göre Şebnem Şirin ve Furkan Zıbıncı birlikte yemek yedikten sonra bir büfeden alışveriş yaptıktan sonra aparta gitti. Zıbıncı, 06.00 sıralarında aparttan koşarak kaçarken güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Cep Telefonunda Bulunan Notlar

Şebnem Şirin'in cep telefonunun şifresinin bilişim programlarıyla kırılamadığı ve bu nedenle cihazdaki verilere ulaşılamadığı belirtilen iddianamede, katil Furkan Zıbıncı'nın kanında 0,10 promil alkole rastlanırken uyuşturucu bulunmadığı ve Zıbıncı'nın telefonundaki notlar kısmında "Sevdiklerim haklarını helal etsinler. Asla kötü niyetli bir şey yapmadım. Annem ve kardeşim bensiz başarırsınız. Sevdiğim kız Şebnem şu anda yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu. Bu belki kadın cinayeti olarak geçecek ama bazı şeyler dışarıdan gözüktüğü gibi durmuyor. Bilmediğiniz onca şey var ama bunu asla öğrenemeyeceksiniz. Artık yokuz. Hakkınızı helal edin. Ben zaten bu hayatta bir boşluktum. Zamanla siz de alışırsınız. Bu hikayenin sonuna yetişebilirsen beni bu duruma sokan İsmail. Hadi eyvallah" ifadelerine rastlandığı belirtildi.

"Şebnem Bana Saldırdı"

Zıbıncı ifadesinde Şebnem Şirin'in evlilik teklifini reddettiği için Şirin'in kendisine saldırdığı iddia eden Zıbıncı, "Şebnem, bıçakla bana saldırdı. Şebnem'i kolundan tuttum. Arbedede yere düştük. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Olay yerinden kaçtım" dedi. Baba İsmail Zıbıncı, Furkan Zıbıncı'nın kendisini arayarak cinayeti itiraf ettiğini belirtirken oğlu Furkan Zıbıncı'nın kendisini 06.30'da arayarak "'Baba başım dertte. Çabuk gel. Konuşmamız lazım, kız arkadaşımı öldürdüm' dedi. Yanına gittiğimde ise 'Kız arkadaşını öldürdüm, şu an apartta. Beni buralardan götür, kurtar' diyerek yardım istedi. Aparta baktığımızda kanlar içinde bir kadın görüp 112'yi aradık" dediği iddianamede yer aldı. Ayrıca Mustafa adlı bir kişi de Furkan'ın kendisine Şebnem'i öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi.

"'Ölmeden Son Bir Defa Daha Öpeyim' Dedikten Sonra Sesler Kesildi"

Apartta olay günü bulunan Viktoriy isimli kişi de saat 03.00 sıralarında odadan bağrışma seslerinin geldiğini belirterek "Furkan, 'Özür dilerim bir daha yapmayacağım' diyordu. Saat 06.00 sıralarında ise önce kadın çığlık sesi geldi ardından da 'Furkan, yapma sen böyle biri değilsin. Yardım edin' çığlığını duydum. Şebnem, 'Ölmeden son bir defa daha öpeyim' dedikten sonra sesler kesildi ve saat 06.10 sıralarında polisler olay yerine geldi ve defalarca kapıyı çalmalarına rağmen açan olmayınca gittiler" diye ifade verdi.

Savcı iddianamede sanık Furkan Zıbıncı isimli şahsın geçmişten bu yana psikopatik davranışlar sergilediğini, bileklerini kestiğini ve bunları fotoğraflayarak Şebnem'e gönderdiği, cep telefonunda rastlanan notlardan Şebnem'i uyurken öldürmeyi planladığını gösteren not bulunduğunu belirtti.

"Ölmeden Son Bir Defa Öpeyim"

Ayrıca iddianamede Furkan Zıbıncı'nın Şebnem'i aparta götürdükten sonra uyuduğu sırada "canavarca hisle eziyet çektirerek" defalarca bıçakladığı, uyanan Şebnem'in ise kendisini bıçaklayan Furkan'a "Furkan yapma. Sen böyle bir insan değilsin" dediği, sonrasında "Ölmeden son bir defa öpeyim" dediği ve Furkan Zıbıncı'nın ise saldırmaya devam ettiği ifade edildi.

Ömür Boyu Hapis Talebi

İddianamede Furkan Zıbıncı'nın "beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmesi talep edildi.

şebnem şirin furkan zıbıncı cinayet ölmeden son bir defa daha öpeyim iddianame