Sebze Üretim Tekniği Mezunu Uzay Ajansına Müşavir Olarak Atandı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yere göğe koyamadığı uzay programına "liyakat" kavramının hakkını veren görevliler atanmaya devam ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin derin ekonomik buhranını konuşturmamak için bahane aradığı günlerde "Milli Uzay Programı'nın en önemli hedefi" olarak 2023 yılında "Ay'a gidileceğini" açıklamış, büyük bir lansman yapılmış ve tüm iktidar medyası tanıtım programını günlerce yayımlamıştı.

Ay'a iniş görevi veriilen Türkiye Uzay Ajansına "Sebze Üretim Tekniği Bölümü" mezunu AKP'li İlyas Haliloğlu'nun "Başkanlık Müşaviri" olarak tayin edildiği öğrenildi.

Birgün'den Mustafa Bildircin imzalı habere göre Van'da 2013 yılında meydana gelen depremi "Erdoğan'a teşekkür edilmemesi"ne bağlayan AKP'li Haliloğlu'nun, partisinde "aday adaylıkları" bulunduğu ortaya çıktı.

Varank Atamayı Uygun Gördü

50 binden fazla fabrika üretimi durdurmuşken İBB Başkanı İmamoğlu'na laf yetiştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü bünyesinde teknisyen olarak görev yapan İlyas Haliloğlu’nun Başkanlık Müşaviri kadrosuna naklen atanmasına ilişkin talebiniz uygun görülmüştür" kararıyla tayine edilen Haliloğlu'nun Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Sebze Üretim Tekniği (ön lisans) bölümünden mezun olduğu bildirildi.


 

AKP'den Belediye Başkan Aday  Adayı Olmuş

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AKP'den Van Erciş Belediye Başkan Aday Adayı olan Haliloğlu, AKP milletvekili danışmanlığı da yaptı.

tua türkiye uzay ajansı ilyas haliloğlu mustafa varank milli uzay programı Sebze Üretim Tekniği Bölümü mezunu