Seçim Anketi: Seçmen İki İttifaktan Hangisine Daha Yakın

TAKİP ET

Metropoll Araştırma, "Türkiye'nin Nabzı - Ayın 5 Rakamı" sonuçlarını paylaştı.

Araştırmaya göre Millet İttifakı'na destek artıyor. Metropoll Araştırma'nın "Türkiye'nin Nabzı - Ayın 5 Rakamı" araştırmasının sonuçlarına göre, "Millet İttifakı'na yakınım" diyenlerin oranı, "Cumhur İttifakı'na yakınım" diyenlerin oranından daha fazla.

“Hangi ittifaka daha yakınsınız? AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı mı” sorusuna yüzde 42,4'lük kesim "Millet İttifakı'na daha yakınım" yanıtını verdi.

Yüzde 36,9 Cumhur İttifakı'na yakın olduğunu belirtirken, yüzde 5,9 “İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim”, yüzde 2,7 "İki ittifaka da yakın değilim ama Cumhur'u tercih ederim" dedi. Yüzde 12,2 ise "Fikrim yok/Cevap yok" seçeneğini tercih etti.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar'ın Twitter hesabından paylaştığı detaylara göre, 24 Haziran 2018 seçiminde AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 15,9'u Millet İttifakı'nı tercih ederken yüzde 1,4 iki ittifaka da yakın olmadığını fakat Millet İttifakı'nı tercih edeceğini söyledi.

MHP seçmeninin yüzde 26,8'i "Millet İttifakı'na daha yakınım", yüzde 6'sı "İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim" cevabını verdi.

HDP seçmeninin çoğunluğu Millet İttifakı'nı tercih ettiğini belirtti. HDP seçmenin yüzde 67,5'i "Millet İttifakı'na daha yakınım", yüzde 17,8'i "İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim", yüzde 3,8'i "İki ittifaka da yakın değilim ama Cumhur'u tercih ederim" ve yüzde 0,6'sı "Cumhur İttifakı'na yakınım" dedi.

İYİ Parti seçmeni içinde kendisini Cumhur İttifakı'na yakın görenlerin oranı yüzde 14,4 oldu. Yüzde 3,7 de iki ittifaka da yakın olmadığını fakat Cumhur İttifakı'nı tercih edeceğini ifade etti.

Saadet Partisi'ne oy verenler arasında Millet İttifakı'nı tercih edenlerin yüzde 52,6 olurken, Cumhur İttifakı'nı tercih edenlerin oranı yüzde 33,3 şeklinde ölçüldü.

anket seçim anketi metropoll araştırma anket ittifaklar anketi cumhur ittifakı anket millet ittifakı anket akp oyu kaç ak parti oyu kaç mhp oyu kaç chp oyu kaç iyi parti oyu kaç hdp oyu kaç saadet oyu kaç