Seçim Arifesindeki Hollanda'da Müslümanlara 'Oy Kullanmayın' Baskısı

TAKİP ET

Hollanda'da faaliyet gösteren radikal İslamcı örgütler, ülkedeki Müslüman seçmenlere 15-17 Mart tarihleri aralığında gerçekleştirilecek olan milletvekili genel seçimlerinde sandığa gitmemeleri için baskı yapıyor.

Hollanda İstihbarat Servisi (AIVD), taraftarlarını "inançsız Hollanda toplumundan uzaklaştırma" çabasındaki radikal İslamcı örgütlerin bu tavrının, demokratik hukuk düzenini zayıflatabileceği uyarısında bulundu.

Hollanda'da 150 üyeli Hollanda Temsilciler Meclisi'nin yenileneceği seçimlere, Müslüman seçmenlerin genel olarak desteklediği 3 ayrı siyasi parti katılacak.

Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin desteklediği Denk Partisi ve Nida Partisi ile eski aşırı sağcı milletvekili Arnoud van Doorn'un kurduğu Birlik Partisi (Partij van de Eenheid), Hollanda'daki Müslüman seçmenlerin oylarını alabilmek için yarışacak.

Ancak başta Selefiler olmak üzere, radikal İslamcı örgütler, Müslüman seçmenlerin sandığa gitmesini istemiyor. Radikal örgütler, "oy vermenin haram ve Allah'ın emirlerine karşı gelmek olduğu" iddiasında.

Hollanda müslüman seçim müslümanlar oy kullanmayın baskısı radikal islamcı örgüt örgütler