Seçim Yaklaşıyor: Cem Küçük'ten Hükümete EYT Çağrısı

TAKİP ET

Yandaş yazar Cem Küçük, bu konuda iyi haber bekleyen ciddi bir seçmen grubu olduğunu belirterek hükümete EYT sorununun çözümü için çağrıda bulundu.

Seçim yaklaşıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) de tatile girmesiyle meydanlara inen siyasi liderlerin yoğunlaşan faaliyetleriyle Türkiye seçim atmosferine girmeye başladı.

TÜİK rakamlarına göre yüzde 80'e dayanan enflasyon nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, iktidardaki Cumhur İttifakı'ndan yüz çevirmeye başladı. Haziran ayı anketlerinin ortalamasına göre AKP ve MHP'nin oylarının toplamı yüzde 40'ın altında.

Hal böyle olunca AKP'lilerdeki oy endişesi doruğa çıktı. Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, yaklaşan seçimlerin AKP için "aslanın midesinde" olduğunu kabul etti.

Abdulkadir Selvi: Ekonomik Sıkıntılardan En Fazla AKP'nin Üzerinde Oturduğu Sosyoloji Etkilendi

Cem Küçük'ten Hükümete EYT Çağrısı

Türkiye gazetesinde kaleme aldığı yazıda "Uzun zamandır 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' hükûmetten gelecek iyi bir haberi bekliyorlar. İnsanlar ekonomik sıkıntıların olduğu bu dönemde hâliyle gelire ihtiyaçları var. EYT bu bakımdan önem arz ediyor" diyen Cem Küçük, "AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, partinin bir çalışması olmadığını söyledi. Ama Çalışma Bakanlığı EYT üzerinde çalışıyor. Ortaya çıkacak çalışmaya göre hükûmet bir karar alacak. EYT ilk başlarda kesin olmaz deniyordu. Sonradan bir umut belirdi. Şimdi bakanlığın çalışması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Yaklaşan seçimleri işaret eden Cem Küçük, "Bana kalırsa çalışmanın detaylarını fazla beklemeden açıklamak şart. Çünkü EYT’liler bir cevap bekliyor. Seçimlere 9,5 ay kaldı. Ciddi bir seçmen kitlesi var burada. EYT çıkarsa hükûmet kesin kazanır ya da çıkmazsa kesin kaybeder gibi yorumlar da yapılıyor" dedi.

cem küçük seçim yaklaşıyor hükümete eyt emeklilikte yaşa takılanlar çağrısı erken seçim kaybeder kesin kazanır yorumları yapılıyor yandaş akp