Seçime Girebilecek Parti Sayısı 27 Oldu

TAKİP ET

Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi seçime katılabilme şartlarını yerine getirdi.

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Twitter hesabından seçime girebilecek parti sayısını paylaştı.

Öztürk, Adalet Partisi,Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi’nin seçimlere girebilme şartlarını yerine getirdiğini belirterek, “Seçime girme yeterliliğine sahip parti sayısı 27 ye yükseldi” dedi. Öztürk, “Çankırı İli Dodurga Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Seçimine katılabilecek partiler” notuyla seçime girebilecek partilerin listesini de yayımladı.
 


Dodurga Seçimleri


Nüfusu sebebiyle 2014’te köy statüsüne geçirilen Çankırı’nın Dodurga beldesi, sekiz 8 yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda tekrar belde statüsünü kazandı. Bu kararla Dodurga’da 26 Haziran’da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verildi. Karar doğrultusunda, seçime girme hakkı bulunan 27 parti isterse Dodurga Belediye Başkanlığı için aday gösterebilecek.


seçim seçime girebilecek parti sayısı seçime hangi partiler girebilir memleket partisi adalet partisi türkiye değişim partisi