Seçimlere Aday Olan Lider: Müslüman Avrupa ile Sorunlarım Var

TAKİP ET

Çekya genel seçimlerine aday olan Ceska Piratska Strana'nın lideri Ivan Bartos, Müslüman Avrupa ile sorunları olduğunu söyledi.

Çekya'da 8-9 Ekim tarihlerinde yapılacak genel seçimlere aday olan Ceska Piratska Strana'nın lideri Ivan Bartos, Müslümanlar ile göçmen akını konularına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Müslüman Avrupa ile sorunları olduğunu ve bu sorunların çzülmesi gerektiğini söyleyen Bartos, ''Almanya ve Fransa gibi yüksek nüfuslu ülkelerde sorunların daha da büyük olduğunu görüyorum. Müslümanlar ve göçmenler Avrupa'ya entegre olamıyorlar. Kendilerine bu ülkelerde kimsenin giremeyeceği bölgeler oluşturuyorlar ve bu kabul edilebilir bir durum değil. Avrupa olarak bu sorunlara gözlerimizi kapatamayız. Benim bir lider olarak Müslüman Avrupa ile sorunlarım var ve bu sorunları çözmemiz gerekir'' dedi.

Yaklaşık 20 bin Müslümanın yaşadığı Çekya'da halk Bartos'un açıklamalarına tepki gösterdi. Bartos'un sözlerini hedef alan bir sosyal medya kullanıcısı, “Eğer ortada bir sorun varsa bunun kesinlikle dinlerle bir ilgisi yok” şeklinde paylaşım yaptı.

çekya genel seçim aday müslüman avrupa ıvan bartos