'Seçmeli' Kuranı Kerim Dersi Seçmeyen Öğrencilere 'Zorla' Kuranı Kerim Dersi Okutulmak İstendi

TAKİP ET

Bir okulda seçmeli Kuranı Kerim dersi seçmeyen öğrencilere zorla Kuranı Kerim dersi okutulmak istendiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayılan bir paylaşımla ortaya çıkan olayda 10. sınıf öğrencisi bir Türk kızının sınıfına giren üst sınıflardan öğrencilere, üst sınıflardan 2 öğrenci tarafından Kuranı Kerim dersi kitabı dağıtıldı.

Öğrencilerden yalnızca birisi duruma "Ben bu dersi seçmedim" diye itiraz ederek kitabı almazken, söz konusu üst sınıf öğrencileri sınıfı "Müdür kızar, bu dersi seçtiniz. Uzatmayın" gibi ifadelerle baskı altına alarak ikna etmeye çalıştı.

Bunun üzerine sınıfta yaşanan uğultuyu kesmek üzere sınıfa giren bir tesettürlü matematik öğretmeni durumu sınıftan öğrenerek idareye gitti ve duruma itiraz etti. 

Olayı sosyal medya hesabından duyuran sosyal medya kullanıcısı şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bunu 3 kişi okur, 1 kişi beğenir ama olsun. Bugün kızımın sınıfına (10.sınıf) üst sınıflardan 2 çocuk giriyor ve bunlar seçmeli dersinizin kitapları diye Kuranı Kerim dersi kitabı bırakıyor (40 kişilik sınıf) kızım 'Ben böyle bir ders seçmedim' diye itiraz ediyor. Gelenler 'Bak müdür kızar, bu dersi seçtiniz işte alın uzatmayın' diye baskı yapıyor. Kızım tekrar 'Ben böyle bir ders seçmedim' diye itiraz ediyor ve kitabı almayı reddediyor. 'İyi sen bilirsin bizden günah gitti' diyerek sınıftan çıkıyorlar.

Tenefüsün bitmesiyle (baş örtülü) matematikçileri sınıfa giriyor ve sınıfta ki uğultunun sebebini soruyor. Her kafadan bir ses, 'Hocam bize zorla bu kitapları verdiler' vs. Hocaları da diyor 'Madem seçemediğiniz ders neden kitapları aldınız?' Sınıf kem küm, 'E işte zorla verdiler hocam'. Matematikçi de 'Madem zorla verdiler bu kız neden almamış?' Olan biteni derse girmeden dinlemiş. Sonra idareye gidiyor ve duruma itiraz ediyor. O kitapları dağıtan çocuklar 2. ders gelip 'Hocam bir yanlışlık olmuş biz kitapları toplayacağız' diyerek giriyorlar.

Bir enteresanlık daha çıkıyor ortaya kitapları alan 39 kişinin 20'si kitapların içlerine isim soyisim ve numaralarını yazmışlar bile! Ez cümle ; önce kızımla gurur duydum, sonra öğretmeniyle. Ancak kitabı alan çocuklar için 1 üzüldüm, içlerine isimlerini yazanlar için 5 üzüldüm. Ders adı mühim değil. Durumu tam aktarmak için belirttim. Ancak otoriteye kayıtsız teslim olma eğilimi o ballandırdığınız Z kuşağında bu halde! Neyse ben kızımla gurur duymaya devam edeyim biraz daha."

'Seçmeli' Kuranı Kerim Dersi Seçmeyen Öğrencilere 'Zorla' Kuranı Kerim Dersi Okutulmak İstendi