Seçmen Listesi Tartışması: AKP'liler Tekrarlanan İstanbul Seçimlerinde Ne Demişti?

TAKİP ET

YSK'nın seçmen verilerinin CHP'nin elinde olmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP'li Recep Özel, 2019 yılında İBB seçimlerinin tekrarlanması sırasında yaşanan tartışmalar sırasında, bu verilere ulaşmanın "o kadar da zor olmadığını" söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye verdiği röportajda vatandaşlık verilen Suriyelilerin sayısının sonucu etkileyecek bir miktar olmadığını söylemiş ve YSK'nın elinde dahi olmayan verilerin kendi ellerinde olduğunu belirterek "Tehlike yok" demişti.

Kılıçdaroğlu: Kaç Yabancının Oy Kullanacağını Biliyoruz, Tehlike Yok

Bunun ardından AKP'liler CHP'ye bu açıklama üzerinden yüklenmiş ve yandaş gazeteci Mehmet Barlas, CHP'yi "toplumu fişlemekle" suçlamıştı.

CHP, YSK'da Olmayan Seçmen Verilerine Nasıl Ulaştığını Açıkladı

AKP'liler Ne Demişti?

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre başlayan tartışma, tekrarlanan İBB seçimlerini yeniden gündeme getirdi. Seçimlerin tekrarlanması için YSK'ya başvuran AKP "zihinsel engellilere oy kullandırıldığını", CHP ise AKP'nin "seçmenlerin kişisel bilgilerini çaldığını" iddia etmişti.

O günlerde AKP'nin YSK temsilcisi olan Recep Özel, YSK'ya sundukları kişisel bilgilerin "AKP Genel Merkezi tarafından toplandığını" söylemiş ve "Bu verilere ulaşmak o kadar da zor değil" demişti. 

YSK ise bu konuya ilişkin soru önergesine "Bilgilerin kimler tarafından verildiği konusunda başkanlığımızda bir bilgi bulunmamaktadır" yanıtını vermişti.

seçmen listesi tartışması akpliler akp istanbul seçimlerinde ne demişti