Seçmenini Kaybettiğini Fark Eden Erdoğan Yine Petrol Kuyusu Keşfetti

TAKİP ET

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda konuşma yapan Erdoğan, 3 yeni kuyuda petrol keşfedildiğini iddia etti.

Tahtının sallandığını hissettiği her dönemde 'petrol keşfi' yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine petrol kuyusu keşfetti.

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61. yıl dönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yapan Erdoğan,  "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik'' dedi.

Tüm Kirli Girişimler CHP Tarafından Desteklendi

Türk Milleti'nin ısrarlı mücadelesi sonucunda ulaşılan zaferle başlayan konuşmasını 'CHP'nin darbeci zihniyetine' bağlayan Erdoğan, konuşmasının sonunda CHP'li isimleri hedef aldı. Kirli girişimlerin CHP tarafından desteklendiğini öne süren Erdoğan, "Yassı Ada'ya, milletimizin verdiği adla Yaslı Ada'ya, bizim verdiğimiz adla Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na hoş geldiniz. Uzun ve yıpratıcı savaş yıllarının ardından varını yoğunu ortaya koyarak İstiklal Harbi'ni zafere ulaştıran Türk milleti demokrasi mücadelesini de aynı kararlılıkla sürdürmüştür. Terakki Perver Cumhuriyet Fırkası ile başlayan, Serbest Fırka ile süren, DP ile sonuca ulaşan milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelemizin önü sürekli darbelerle kesilmeye çalışılmıştır.

Türkiye'ye siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan bedeller ödeten darbelerin ilki olan 1960 darbesi milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradır. Darbeci zihniyetin hala varlığını sürdürdüğünü görmek ise üzüntü kaynağıdır.

Sadece darbeciler ve muhtıracılar değil, onlarla kol kola yürüyen siyasetçi zihniyeti de hala sürmektedir. Monşerler de var. Bunlar aynı yerden yönetildiler. Bunlar iktidarı sandıkta değil, dar ağacı ve silahların gölgesinde elde etmenin peşinde koşmuştur. Meşru iktidarla değil, vesayet araçları ile yönetmeyi ve çalışmaya araç haline getirmişlerdir. Tankların arasından sıvışan, kaçıp giden bunlardır. Daha geçen yıl bir erken seçim veya başka bir şekilde iktidar değişikliğini savunan bunlardır. Bizi indirmekten vatana ihanetle yargılamaktan söz edenler yine bunlardır. Milli şeflerinin izinden gittiklerini gösteren yine bunlardır. Bizi merhum Menderes'in akıbeti ile tehdit eden yine bunlardır. Tüm kirli girişimler CHP yönetimi tarafından desteklenmiştir.

Darbe güzellemesi yaparken yakalandıklarında yapay gündem diyerek sıyrılmaya çalışmışlardır. Şunu bilmiyorlar, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Onlar şunu da bilmiyorlar, her nefis ölümü tadacaktır. Ölümden kaçış yok. Biz ölümü korkutanlardan olacağız. Milletin değerlerine husumet, darbecilik, ülke düşmanları ile kol kola yürüme hastalığı CHP yönetiminin içine işlemiştir'' ifadelerini kullandı.

 

recep tayyip erdoğan petrol kuyusu keşfi chp darba 27 mayıs demokrasi özgürlükler adası