Sedat Bozkurt'un Akşener İddiasına İYİ Parti'den Yalanlama

TAKİP ET

Meral Akşener'i hedef alan Sedat Bozkurt'un iddiaları Zorlu tarafından yalanlandı.

Sedat Bozkurt'un 'Kısa Dalga' adlı sayfaya yazdığı köşe yazısı gündem oldu. Yayımladığı yazıda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan ifadeler kullanan Bozkurt'a İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi. 

Meral Akşener'in; Erdoğan'a ileteceğini bildiği AKP'li bir adaya “Seçmen onaylamadı parlamenter sistem gündemden düşmüştür. Cumhurbaşkanlığı sistemi kalıcı hale gelmiştir” dediğini yazan Bozkurt, İYİ Parti'nin pozisyonunu değiştireceğini iddia etmişti. 

Bozkurt'un 'Ve Akşener Saray'a Dilekçeyi Verdi' başlığıyla yayımladığı yazısında ortaya attığı iddialar Zorlu tarafından yalanlandı. 

X hesabından paylaşım yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün Sedat Bozkurt’un köşe yazısında yer alan ve başka platformlarda da alıntılanan gerçek dışı iddialara açıklık getirmek gereği hasıl olmuştur.

Öncelikle mevcut hükümet sistemi konusunda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e atfedilen ifadeler gerçeği kesinlikle yansıtmadığı gibi bu konuyla ilgili herhangi bir görüşme de gerçekleşmemiştir.

Aksine Partimizin en başından bu yana Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değiştirme hedefi ve kararlılığı güçlü bir biçimde devam etmektedir.

Öyle ki, bu kapsamda mevcut sistemin vazgeçilmez bir kutuplaşma aracı olan %50+1 baskı ve dayatmasına karşı durarak seçimlere tek başına girme kararı alan ve tüm partileri de buna davet eden tek siyasi parti İYİ Parti olmuştur.

Buradan bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Milletimizi iki yumruk arasına sıkıştıran bu sistem mutlaka değiştirilmek zorundadır.

Buradan hareketle söz konusu asılsız iddia ve değerlendirmeler konusunda gerekli hassasiyet ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir.

Saygılarımızla."

 

sedat bozkurt cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi meral akşener iyi parti kürşad zorlu