Sedat Bucak'tan Meral Akşener'in Ziyaretine İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Susurluk davası sanığı eski DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kısa bir süre önce Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan İYİ Parti il başkanlarıyla Şanlıurfa'da buluşmuş, toplantının ardından Bucak aşiretinin önde gelen isimlerinden Sedat Bucak'ı evinde ziyaret etmişti.

Bunun ardından Sedat Bucak'ın siyasete İYİ Parti'yle döneceğine ilişkin yorumlar yapılmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bucak, aktif siyaseti bıraktığını ve şu sıralarda tarımla uğraştığını ifade etti.

"Burada Kendime Yeni Bir Dünya Kurdum"

İYİ Parti lideri Akşener'in ziyaretinin dostane bir ziyaret olduğunu vurgulayan Bucak, "Ben 3 dönem DYP’den milletvekili olarak siyaset yaptım. Ardından hiçbir partiden aday olmayarak, siyasetten elimi, kolumu çektim. Aktif siyaseti bıraktım. Ben kendime burada yeni bir dünya kurdum. Siverek’te kendi köyümde doğa ve bahçeyle ilgileniyorum. Bütün gün burada zamanımı geçiriyorum. Modern ve organik tarımla uğraşıyorum" dedi.

"Ben Ona Hep 'Abla' Diyorum"

"Eski siyaset ve dava arkadaşımız Meral Akşener bizi ziyaret etti" diyen Bucak, bu ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bucak, "Geçmişteki arkadaşlığımızı ve siyaseti yad ettik. Ona hep ‘Abla’ diyorum. Yaşadığım köyümdeki bahçemizi ona gezdirdim, çok sevdi burayı. Daha sonra buraya özel olarak geleceğini söyledi. Hiç güncel siyaset konularına girmedik ve konuşmadık" ifadelerini kullandı.

Siyasete Girmeleri Halinde Kardeşlerine Destek Verecek

Bucak, siyasete dönmeyi düşünmediğini ancak kardeşlerinin siyasete girmek istemesi halinde destek vereceğini açıkladı.

 

sedat bucak meral akşener ziyaretine ilişkin açıklama şanlıurfa siverek bucak aşireti