Sedat Peker Bakanlık Sponsorluğunda "Dünya Türklüğü Hakanı" İlan Edilmiş

TAKİP ET

Çektiği videolarda, yapmış olduğu açıklamalarla Türkiye'nin gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kültür Bakanlığı tarafından verilen 'Dünya Türklüğü Hakanı' unvanının sahibi olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'in 1 Aralık 2015 tarihli haberinde yer alan bilgiye göre Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri'nde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanı verildi

Aktarılan habere göre, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’e, AKP’ye yakınlığı dolayısı ile Türkmenlere yardımları sebep gösterilerek 2015 yılında “Dünya Türklüğü Hakanı” ilan edildi.

Sedat Peker, “Türklük Hakanı” unvanını bizzat Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri’nde aldı.


İstanbul Ataşehir'deki Silence Hotel Kongre Merkezi'nde 2015 yılında gerçekleşen toplantıya Uygur Türkleri, Yörük Türkmenler, Azerbaycan Türkleri, Kazak Türkleri, Kırgız Türkleri ve diğer Türk boyları temsilcilerinin yanı sıra AKP'li isimler de katıldı.


2015 yılında düzenlenen törende, Sedat Peker için “Kağan” kıyafeti giyme töreni de yapıldı.

sedat peker türklük hakanı kültür ve turizm bakanlığı