Sedat Peker: Bu Ülke Her Türlü Hırsızı Gördü Ama 15 TL'lik Malı Devlete Bin TL'ye Satacak Kadar Kansızı Görmedi

TAKİP ET

Sedat Peker, Süleyman Soylu'nun kuzeninin 15 liralık medikal ürünü devlete bin liraya satması üzerine sert bir açıklama yaptı.

Resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu ülke her türlü hırsızı gördü, sahtekarı gördü, namussuzu gördü, pezevengi gördü" diyen Sedat Peker, "Ancak vallahi 15 liralık malzemeyi 1000 TL’ye devlete satacak kadar kansızı, ruhsuzu, haini görmedi. Ulan süslü sülü hırsızlığın bile bir namusu var" ifadelerini kullandı.

"Senin yeğen mehmet soylu senden aldığı güçle bak neler yapmış. Dünkü tweetlerimde yazmıştım “Devletin Tarlasına Zerzevat Ekenin Kıçında Hıyar Biter” diye. Siz zerzevat ekmeyle kalmadınız 85 milyon vatandaşımızın, garip gurebanın parasını çaldınız" ifadelerini kullanan Peker, "Son sözüm, hırsızlığın bile bir namusu olur. Bu kadar namussuzluk olmaz. Dayısı süslü sülü poliçe sesini sever, yeğeni ondan eksik kalır mı? Sizin yatacak yeriniz yok" dedi.

Ne Olmuştu?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir dün yaptığı açıklamada kuzen Soylu'nun 15 TL'lik ürünleri bin TL'ye sattığını ortaya çıkarmış, “RD Global/İnvamed firması, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kodu tanımına uygun olmayan ürünler veriyor ve bu yolla haksız kazanç elde ediyor. Bu ürünlerden biri de KV1381 SUT kodu ile eşleşmesi yapılan vasküler kateter giriş kiti. ÜTS üzerinden baktığımızda piyasa değeri yaklaşık 15 TL olan bir ürünün yer aldığını görüyoruz.

Oysa, aynı kodun Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki (SUT) karşılığında kalp-damar cerrahisinde vasküler bozuklukların tedavisinde kullanılan valvülotom kataterin yer aldığını görüyoruz. Bu ürün için firmaya ödenen miktar ise adet başına bin TL. Yani SGK kayıtlarına göre firma SGK’ya 15 TL’lik ürün veriyor, karşılığında bin TL alıyor. Bu eşleştirme 3 Nisan’dan bu yana bu şekilde" demişti.

Sedat Peker: Bu Ülke Her Türlü Hırsızı Gördü Ama 15 TL'lik Malı Devlete Bin TL'ye Satacak Kadar Kansızı Görmedi