Sedat Peker Erdoğan'ın Damadını İfşa Etti: 'Biz Hepimiz Aileyiz Her Suçta Beraberiz'

TAKİP ET

Sedat Peker youtube hesabı üzerinden bir telefon görüşmesi daha yayımladı.

Bir dönem AKP ile aynı suyu içen şimdilerde ise ayrı düşen Sedat Peker, gündemi sarsmaya devam ediyor.

Peker sosyal medya paylaşımında "Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip abinin yeğeninin kocası Lazoil Petrol Dağıtım Şirketi'nin sahibi Serdar Ekşi’nin karakolda milletvekilinin dövülme hadisesinin ve Suriye'ye giden askeri malzemelerle ilgili yaptığım telefon görüşmesi. Serdar Ekşi ne demiştim... Dik duracağız. Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz. Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz" diyerek Serdar Ekşioğluyla olan telefon görüşmesini yayımladı.

12 dakika 45 saniyelik videoda, Peker daha önce Hadi Özışık'la yaptığı görüşmedekine benzer konularda  Serdar Ekşioğlu ile konuşuyor ve "kendisine haksızlık yapıldığını" söylüyor. Ekşioğlu Peker'in haksızlığa uğradığını doğrularken ayrıca, Peker'in Suriye'ye silah götüren TIR'ların yola çıkışına tanık olduğu şeklindeki sözlerini de onaylıyor. Suriye'ye gönderilen silahlar iddiasıyla ilgili konuşan Peker, Ekşioğlu'na, "Biz 4 TIR yolluyorduk 4 TIR da onlar yolluyordu. Onlar Suriye'de başka yerlere veriyordu. Biz satmıyorduk sen de vardın ben de vardım" diyor. Serdar Ekşioğlu ise Peker'e "Pelikan'a girme" tavsiyesi veriyor.

Bu kısımda şu diyalog yaşanıyor:

Ekşioğlu: Reisim Pelikan'a girme.

Peker: Onlar da işin içinde nasıl girmeyeyim?

Ekşioğlu: Pelikan'ın başı Süheyb'i aradım ben Hilal'in kocası var ya...

Peker: O benimle görüşmek istemiş zaten.

Ekşioğlu: Reisim ben görüşeyim mi Süheyb'le.

Peker: Görüşsen ne diyecek ki?

Ekşioğlu: Ben Feyza'yla görüştüm Hilal'in yardımcısı.

Ekşioğlu ayrıca, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Turkuaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak için de "Serhat Albayrak medyadan gidecek, TRT ekibi de rahatsız, partinin kendisi rahatsız, AKP'nin önde gelenleri A Haber'e çıkmıyorlar" diyor.

Vekile Darp: 'Ben Oradaydım'

Ekşioğlu'nun, Peker'in avukatını gönderip karakolda bir milletvekilinin darp edilmesi iddiasıyla ilgili hatırlatmasını da onayladığı görüntülere yansıdı. Peker, bu konuyla ilgili, "Metin ağabey sözde karakol amirini organize edecekti, ilkin iki kişi kavga edecekti. Öyle bir organizasyon olmayınca karakol amirini ayarlayamadı" derken Ekşioğlu da "Ben oradaydım" ifadelerini kullanıyor.

Ekşioğlu'nun "Metin Külünk'ün bağlantıları kopuk" dediği görüşmede Peker'in "Nasıl üstü çizilmiş, MKYK üyesi" şeklinde konuştuğu görülüyor.

'Biz Satmadık Sen Şahitsin'

Suriye silahları konusunda ise "O malzemeleri yollarken sen yok muydun biz 4 TIR yollarsak 4 TIR da onlar veriyordu. Onlarınkinin dağıtımı biz yapmıyorduk. Onlar Suriye'de başka yerlere veriyordu. Onlar getiriyorlardı silah mı satıyorlardı biz satmadık sen şahitsin. Bizle yolluyorlardı daha önceki gibi sıkıntı yaşanmasın diye. Bu yaptıkları namussuzluk" şeklinde konuşan Peker'i, Ekşioğlu "Doğru doğru" diyerek onaylıyor.

Serdar Ekşioğlu Kimdir?

Rizeli iş insanı Lazoil'in sahibi ve Cumhurbaşkanı'nın yeğeninin kocası olan Serdar Ekşioğlu Suriye'deki Türkmenlere askeri envanter sağlamasıyla biliniyor. Milliyet'in 17.12.2015 tarihli haberinde "Ünlü iş adamı Serdar Ekşioğlu'ndan Türkmenlere yardım" başlığıyla:

"City Ambulans Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ekşioğlu Türkmendağı'na lojistik destek malzemeleri gönderdi. Yardımlar paketlendikten sonra TIR'lar ile gönderildi.

Ekşioğlu yaptığı açıklamada "Rus iş adamları kadar devletimizin, hükümetimizin yanında duramıyorsak Türk vatandaşıyım demenin bir anlamı yoktur, böyle bir dönemde devletimize, Türkmenlerimize sahip çıkamayacaksak, ne zaman çıkacağız" dedi.

Serdar Ekşioğlu açıklamasında iş adamlarına da çağrıda bulundu. Ekşioğlu, "Büyük iş adamlarımız sadece zekatlarını verseler, Türkmen kardeşlerimiz kurtulur" dedi."  şeklinde basına yansımıştı.

Sedat Peker, 9 Mayısta yayımladığı videodaki kağıtta 'Suriye'ye giden yardımların şahidi' olarak not düşmüştü.

Serdar Ekşioğlu'nun Facebook hesabındaki kapak fotoğrafında Sedat Peker ile olan fotoğrafı bulunuyor.

Serdar Ekşioğlu aynı zamanda Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı ve Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptığı Taha Ün ve Ayhan Altıntaş'ın arkadaşı. Ayhan Altıntaş ise Kilis'te kurulan çadır kenti silah kaçakçılığı ofisine çevirenler arasında.

Taha Ün Kimdir?

BirGün'ün 15.02.2015 tarihli haberinde "Radikal İslamcı IŞİD militanlarının Niğde Ulukışla’daki saldırısına ilişkin dava dosyasına giren telefon kayıtları, Türkiye’nin silah kaçakçılığının merkezi haline geldiğini ortaya koydu. Kaçakçılıktan elde edilen paranın Türkiye’de tutulmadığı bilgisi de konuşmalara yansıdı. Daha önce kazık yediklerini belirten kaçakçılar, paralarını Suriye’de tutuyor.

Cumhuriyet’ten Ahmet Şık’ın haberine göre, soruşturma kapsamında dinlenen şüphelilerden Ayhan Orli, silah ve cephane alım satımına aracılık eden kişilerle sadece 28 Haziran-12 Ağustos 2014 arasında tam 162 ayrı konuşma gerçekleştirdi. Orli’nin bulduğu silah ve mermileri Suriye’de savaşan başka gruplara da satmak için aracılık yaptığı anlaşıldı.

İHH GÖNÜLLÜSÜ DE SİLAH TİCARETİNDE!
Silah satışına aracılık ettiği anlaşılan Orli’nin yaptığı görüşmelerden silah satışını gerçekleştiren kişi Ebu Reşat (Ebu Seyf), alıcısı olarak görünen kişi de Ebu Hisam (Ebu Vesil) adıyla kayıtlara girdi.

Silah satışlarında adı geçenler arasında bir dönem İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsü olarak çalışan Ayhan Altıntaş’ın da bulunması dikkat çekti. Mavi Marmara saldırısından kurtulan Altıntaş, Suriye iç savaşı sırasında da İHH gönüllüsü olarak çalışmış ve yardım malzemelerini silahlı cihatçılara dağıtırken görüntüleri yayımlanmıştı.

TESLİMAT CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISINDA
Ayhan Orli ile Ebu Reşat arasında yapılan 28 Haziran 2014 tarihli görüşmede, mermi pazarlığı yapılıyor.

‘Tank mermisinin ne kadar’ olduğunu soran Orli’ye yanıt veren Reşat, teslimatın Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yapılacağını söylüyor. Reşat, “Kuyumcunun yanında, Cilvegözü sınır kapısında. Malı aldıktan sonra sarrafın (kuyumcu) yanında buluşuruz. Kuyumcu yüzde 5 masraf alıyor” diyor.

Konuşmalarda, tank mermisine 400 dolar, 23’lük mermiye değeri 100-150 bin dolar, Kalaşnikofun mermisine de 700 dolar değer biçiliyor.

ÇADIR KENTTE ‘KAÇAKÇILIK OFİSİ’ AÇMIŞLAR
İkili arasında 29 Haziran 214’te yapılan bir konuşmada ise Kilis’teki çadır kentin adeta silah kaçakçılığı için ofis olarak kullanıldığı görülüyor. Kaçakçılık yapan Ebu Reşat’ın Kilis’teki çadır kentte yaşayan bir ortağı olduğu belirtiliyor. Orli ve Reşat da 30 Haziran günü Öncüpınar sınır kapısının yakınındaki çadır kentin girişinde buluşuyor." diye aktarılan haberde adı geçmişti.

Sol baştan sırayla Taha Ün, Serdar Ekşioğlu, Ayhan Altıntaş.

sedat peker taha ün ayhan altıntaş suriye silah ifşa video serdar ekşi serdar ekşioğlu