Sedat Peker Hakkında 6 Yıl 4 Aya Kadar Hapis İstemi

TAKİP ET

Sedat Peker hakkında, Erkam Yıldırım'a yönelik 'hakaret' ve 'iftira' suçundan 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a yönelik 'hakaret' ve 'iftira' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 6 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sedat Peker'in 23 Mayıs'ta yayımladığı bir videoda Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu ticaretinin içinde olduğunu söylemesi üzerine hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden müşteki Erkam Yıldırım'ın, Sedat Peker'in konuşmasında belirtilen zaman dilimine ait yurt dışı giriş çıkış kayıtlarının temin edildiği bilgisi verildi.

Ayrıca Erkam Yıldırım'ın Sedat Peker tarafından belirtilen zaman aralığında Venezuela'da bulunmadığının tespit edildiği de belirtilen iddianamede, ''Somut olayda şüpheli Sedat Peker tarafından müşteki Erkam Yıldırım'ın birtakım kişilerle illegal ilişkiler kurup, uluslararası uyuşturucu madde ticaretinin güzergahını belirlediğine dair soyut iddialarda bulunulmuştur. Müştekinin bahse konu suçu işlemek için yurt dışında bulunduğu zaman dilimini de içeren bu kurgunun gerçek dışılığı, hem müşteki avukatınca sunulan veriler hem de temin edilen resmi kayıtlarla sabit olduğu anlaşılmıştır. Peker'in beyanlarının, müştekiyi tahkir edici mahiyette olduğu, bu beyanların hiçbir veriye dayanmadığı belirlenmiştir'' denildi ve Peker'in 'iftira' ve 'sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçlarından toplam 1 yıl 3 ay 15 günden 6 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

sedat peker erkam yıldırım binali hapis istemi